Dependența – un antidot amar pentru realitate

0

Conform Agenției Naționale Antidrog, în 2017 numărul consumatorilor problematici de opioide la nivel național era de 20.288. Dintre aceștia, consumatorii de heroină sunt 1,6 la mia de locuitori trecuți de 15 ani, dar în acest calcul sunt incluse doar persoanele care au căutat tratament, au ajuns la urgențe sau au intrat în programe de schimburi de seringi. Ceea ce poate să însemne că în realitate sunt mult mai mulți. Însa cine sunt oamenii din spatele statisticilor?

Luna asta se împlinește un an de când sunt beauty editor la ELLE. Nu prea știam la ce să mă aștept înainte să accept postul. Inevitabil creionasem o lume glam, shooting-uri, evenimente. Probabil ce își imaginează majoritatea când se gândește la o revistă glossy. Și o parte s-a dovedit a fi fix așa. Însă, pe lângă lucrurile astea, am învățat ce înseamnă să fii activist, de ce trebuie să participi la proteste, de ce trebuie să iei atitudine când femeile sunt tratate ca cetăţeni de mâna a doua, de ce trebuie să susții și să faci cunoscute poveștile grupurilor vulnerabile când instituțiile în măsură să facă ceva pentru ele eșuează lamentabil, de ce trebuie să ai o opinie și să o faci auzită.

Așa am ajuns să scriu despre femei cu dizabilități, mame minore sau dependenți de heroină. De ce am făcut asta? Pentru că toţi aceştia sunt oamenii de lângă noi, însă pe care rareori îi vedem. Și asta fiindcă e mult mai ușor să ascundem sub preș toate lucrurile care nu ne convin, sau pur și simplu să ne prefacem că nu există.

În numărul din această lună al revistei a apărut articolul Dependența – un antidot amar pentru realitate’, un material a cărui realizare a fost ca un duș rece pentru mine. Am vorbit…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.