De ce să optezi pentru un implant dentar?

0

Vine un moment în viața fiecărui adult când unul sau mai mulți dinți lipsă îl fac să-și pună întrebarea dacă un implant dentar este sau nu cea mai bună soluție pentru a-și recăpăta zâmbetul impecabil. Doare? Costă mult? Poate fi folosit și se simte ca un dinte normal? Acesta sunt doar câteva din dilemele care te țin departe de vizita la cabinetul stomatologic înainte de a opta pentru un implant și pentru a-ți demonstra că nu ai niciun motiv să-ți fie teamă, ne-am gândit să-ți răspundem pe rând, la fiecare dintre ele.

Implanturile dentare reprezintă cea mai durabilă și sigură metodă de tratament

Cele mai multe avantaje ale implanturilor dentare pornesc de la rezistența acestora în timp. Un implant dentar este ca o bucățică de titan inserată în osul tău și se comportă exact ca un dinte normal. Ba mai mult, dacă se optează pentru o astfel metodă de tratament, dintele sau dinții opuși acestor bucățele de metal au pe ce să se sprijine și nu riscă să se carieze sau să-și schimbe poziția în timp.

Pe de altă parte, implanturile dentare nu numai că nu sunt ieftine, ci reprezintă chiar cea mai scumpă metodă de tratament. În schimb, odată inserate în cabinetul stomatologic al unui medic dentist cu experiență, astfel de proceduri pot fi considerate o investiție care se amortizează rapid deoarece nu au nevoie de o îngrijire specială.

Șansele ca după tratament un implant să-ți servească tot restul vieții sunt foarte mari. Dacă osul în care a fost inserat s-a vindecat complet și elimini riscul de infecție respectând o igienă orală optimă, atunci implantul și gingia din jurul lui nu au niciun motiv să se comporte sau să se simtă diferit de o unitate masticatorie naturală.

Spre deosebire de protezele mobile pentru care trebuie să folosești o mulțime de produse de curățare și fixare speciale și costisitoare, un implant dentar nu are nevoie de nimic mai mult decât de o rutină de îngrijire  cu periuță, pastă și ață dentară ca orice alt dinte.

Când optezi pentru un implant dentar, poți să uiți că ai dinți lipsă

Mai ales pentru un adult tânăr, dar nu numai, aspectul danturii contează foarte mult în relația cu cei din jur și pentru consolidarea stimei de sine. Un zâmbet sănătos deschide multe uși în viață și pentru acest lucru el constituie unul din cele mai mari atuuri ale oricărei persoane. Oricine apreciază dantura albă, sănătoasă și cu un aspect natural și de aceea ai un motiv în plus ca să optezi pentru implanturi dentare.

Majoritatea dinților sunt albi. Dar în funcție de persoană, nuanța albului diferă. Însă un medic dentist cu experiență știe să potrivească culoarea implantului dentar atât de bine încât nici măcar pacientul atunci când se privește în oglindă nu poate face diferența dintre un implant dentar și un dinte natural. De asemenea, după vindecarea țesutului în care este fixat și cel care îl înconjoară, este foarte simplu să uiți că în loc de un dinte normal ai un implant.

Titanul este un material nonalergic care nu reacționează cu celelalte țesuturi și nici nu se deteriorează în mediul din interiorul gurii. De aceea el este recomandat pentru implanturile dentare și face ca ele să fie o soluție potrivită de tratament pentru un număr mare de persoane.

Cine nu poate beneficia de un implant dentar?

Majoritatea oamenilor, dacă și-au încheiat procesul de creștere și corpul lor a ajuns la vârsta maturității, pot beneficia fără niciun risc de o metodă de tratament dentar pe bază de implant. Cel care ia decizia finală cu privire la acest procedeu este bineînțeles medicul dentist care efectuează operația. Dar atâta timp cât pacientul nu suferă de osteoporoză sau alte afecțiuni ale sistemului osos, specialistul va recomanda în cele mai multe cazuri o astfel de soluție.

În București poți beneficia de tratamente pe bază de implanturi dentare la artdentalnew.ro, un cabinet cu experiență extensivă în astfel de proceduri. Medicii dentiști de aici iau în calcul istoria medicală și situația cu care se confruntă fiecare pacient în parte, iar în cazul în care implantul dentar este cea mai bună soluție pentru acesta îi oferă servicii excepționale atât în timpul operației cât și după efectuarea ei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.