De ce sa aștepți reducerile pentru a achiziționa mobilă online

0

De cele mai multe ori, achiziția pieselor de mobilier este  o necesitate care nu suportă amânare, pentru că ne-am obișnuit să comandăm mobilă doar atunci când avem nevoie stringentă de ea. De exemplu, nu poți sta cu garderoba împrăștiată prin casă până când găsești șifonierul perfect, cum nu poți dormi pe salteaua întinsă direct pe parchet așteptând reduceri la mobilierul pentru dormitor.

Puțini sunt cei care își planifică riguros achiziția de mobilă, așteptând momentul potrivit pentru a comanda piesele pe care și le doresc, la prețuri avantajoase. Ar trebui să le urmezi și tu exemplul, iar în cele ce urmează îți vom oferi câteva argumente în acest sens.

 

Economisești sume importante

Este clar pentru toată lumea că „reduceri” înseamnă prețuri mai mici, iar în această situație se merită să aștepți o astfel de ocazie. Presupunând că ți-ai făcut un buget pentru mobilarea dormitorului bazându-te pe prețurile actuale, dar ai prins o perioadă de reduceri substanțiale, ai putea rămâne chiar și cu jumătate din bani în buzunar.

 

Mai multe piese, la un buget decent

Presupunem din nou că ai strâns bani pentru mobilarea unei camere și tocmai te întrebi de unde vei mai face rost de bani pentru restul casei. O perioadă de reduceri ți-ar putea oferi parțial răspunsul, pentru că mobila pe care doreai să o comanzi are acum prețuri mai mici. Prin urmare, comanzi tot ce aveai pe listă și îți mai rămân bani, astfel că poți completa cu alte piese de mobilier pentru restul casei.

 

Ai timp să te convingi dacă reducerile sunt reale

Nu puține sunt situațiile când așa-numitele perioade de reduceri sunt doar o strategie de marketing înșelătoare. În realitate, prețurile sunt aceleași și poate chiar mai mari, însă clienții sunt atrași de reclamă și comandă fără să analizeze. Strategia constă în majorarea prețurilor înainte de perioada de reduceri, pentru ca ulterior să se revină la vechile prețuri sau chiar să se mai adauge ceva în plus, tăind totuși din adaosul inițial. Spre exemplu, un produs care costă 100 de lei, este umflat, să zicem, la 150 de lei, iar în perioada de reduceri ajunge să se vândă cu 125 lei.

Când aștepți o perioadă de reduceri, ai timp să monitorizezi prețurile magazinelor on-line ar astfel poți observa ușor aceste practici, fără să cazi în capcană.

 

Poți alege cele mai bune oferte

Totodată, urmărind atent site-urile, te familiarizezi cu ofertele și poți face comparații între magazine. De cele mai multe ori, perioadele de reduceri vin și cu oferte speciale, cum ar fi seturi complete de mobilier sau produse gratuite pentru comenzile care depășesc  o anumită sumă.

Cunoscând bine și ofertele dinaintea perioadei de reduceri, îți poți da seama dacă merită într-adevăr să comanzi acum sau dacă este vorba tot de o strategie de marketing.

 

Beneficiezi de transport

O problemă la achiziția mobilei este legată de transport, dat fiind faptul că mașina personală nu e de mare ajutor. Atunci când comanzi dintr-un magazin fizic în perioada reducerilor, sunt toate șansele ca acesta să fie foarte aglomerat. În cazul în care magazinul asigură transport, este foarte posibil ca autospecialele să fie de asemenea foarte solicitate, iar atunci va trebui să aștepți chiar și câteva ore să îți vină rândul.

Când comanzi online, lucrurile sunt mult mai simple, pentru că magazinul trebuie să-ți livreze mobila acasă. Chiar dacă marfa nu va sosi în aceeași zi, scapi de stres, pentru că poți urmări livrarea în timp real și știi exact când va ajunge. Mai mult de atât, poți beneficia de transport gratuit dacă valoarea comenzii depășește o anumită sumă.

 

Acestea sunt principalele motive pentru care achiziția mobilei at trebui să se facă în mod planificat, așteptând perioada optimă, și nu atunci când a devenit o necesitate stringentă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.