De ce să alegi scutecele de bambus pentru bagajul de maternitate?

0

Scutecele de bambus sunt o variantă înlocuitoare a scutecelor care conțin plastic. Aceste scutece bambus sunt eco friendly și totodată îi asigură bebelușului tău confortul și o piele fină și netedă.

Din ce sunt alcătuite scutecele din bambus My Velvet Baby?

Mai jos vă prezentăm lista straturilor dintr-un scutec din bambus, începând de la stratul superior care ia contact cu pielea bebelușului, până la ultimul strat care ia contact cu hainele micuțului:

 • stratul superior fabricat din fibră de bambus;
 • înveliș din celuloză;
 • strat de ADL care asigură trecerea rapidă a lichidelor în miezul absorbant;
 • conținut de celuloză pură albită fără clor;
 • înveliș de celuloză din nou;
 • membrană inferioară PLA cu respirabilitate ridicată;
 • strat inferior din fibră de bambus.

 

Stratul superior și cel inferior confecționate din fibre de bambus sunt 100% netede și antibacteriene. Acestea ajută la reducerea riscului de iritație a pielii și a erupțiilor roșii. Fibra de bambus ajută la distribuirea uniformă a umezelii și la menținerea unei temperaturi constante pentru micuțul tău indiferent de temperatura din exterior.

De ce să alegi scutecele din bambus în locul celor care conțin plastic?

În primul rând, straturile realizate din bambus, fiind 100% din produse naturale, reduc considerabil riscul de iritațiile de pe pielea bebelușului tău.

În al doilea rând, sunt mult mai benefice pentru mediu. Așadar, cumpărând scutecele din bambus de la My Velvet Baby îi asiguri și confortul micuțului tău, protejând mediul înconjurător în același timp.

În producția scutecelor organice din bambus se folosesc doar resurse regenerabile.

Aceste scutece sunt fabricate din planta cu cea mai rapidă creștere din lume, bambusul, care nu necesită pesticide sau îngrășăminte pentru a crește; nu este necesară nicio replantare și poate face față la 3 cicluri de recoltare pe an. Ajută la încetinirea încălzirii globale și produce o proporție de oxigen cu 35% mai mult decât arborele echivalent.

Scutecele sunt un element foarte important care nu ar trebui să îți lipsească din bagajul de maternitate pe care îl pregătești să ai tot ce îți este necesar la tine atunci când ești la spital pentru a da naștere bebelușului tău.

Ce trebuie să conțină bagajul de maternitate pentru bebelușul tău?

 

Având în vedere că micuțul tău este de abia un nou-născut, bagajul de maternitate în ceea ce îl privește pe el va conține doar strictul necesar pentru 2-3 zile cât vei sta în spital până la nașterea micuțului tău și după nașterea acestuia. Iată o listă după care te poți ghida pentru a împacheta lucrurile nou-născutului tău:

 • scutece, calculate astfel încât să ai aproximativ cinci scutece pe zi;
 • un pachet mare de șervețele umede;
 • cremă și loțiune de corp;
 • diferite tipuri de haine: body, bluze, pantaloni etc.
 • biberon și suzetă.

 

În ceea ce privește partea pentru bebelușul tău, aceasta nu ocupă foarte mult spațiu. Însă partea pentru mămică va ocupa, cu siguranță, cel mai mare spațiu, deoarece nevoile unei mămici sunt într-un număr mai mare decât cele ale bebelușului. Asigură-te că ai în bagajul de maternitate tot ceea ce ai nevoie în zilele cât vei sta la spital.

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.