De ce periutele de dinti electrice sunt cele mai bune

0

Periuta de dinti electrica si-a facut debutul pe piata in urma cu cincizeci de ani. Astazi, a cucerit pe deplin un loc de prestigiu printre instrumentele dedicate igienei dentare efectuate in propria casa.

Periuta de dinti electrica este un dispozitiv electric care poate elimina eficient placa si reziduurile alimentare, reducand la minimum riscul aparitiei cariilor si altor infectii ale cavitatii bucale. Desi niciun instrument de uz casnic, manual sau electric, nu poate inlocui igiena dentara profesionala, curatarea corecta reprezinta cu siguranta un gest de grija fata de dinti, un scut de protectie impotriva atacului micilor si invizibililor dusmani ai dintilor .

Astazi, exista multe tipuri de https://www.elefant.ro/list/electro/ingrijire-personala/igiena-dentara/periute-de-dinti-electrice pe piata, care difera prin forma, pret, dimensiunea capului, tipul de peri, mecanismul de functionare, viteza si design. La elefant.ro, puteti gasi peste 50 de astfel de produse, de la cele mai cunoscute brand-uri. De fapt, de aici puteti cumpara orice dispozitiv pe care il puteti utiliza la domiciliu, chiar si https://www.elefant.ro/list/jucarii-copii-bebe/articole-bebe-si-copii/camera-copil/aparatura-bebe/termometre-copii precise si eficiente. Cat despre periutele electrice, in ciuda numarului mare de modele, cele mai multe dintre ele constau, in esenta, din doua parti distincte:

-Capul periutei de dinti, echipat cu peri, care se roteste, vibreaza sau oscileaza la o anumita frecventa.

-Corpul periutei electrice: contine un motor care, conectat la baterii, transmite miscarea oscilanta / rotativa catre capul de deasupra.

Cele mai multe perii de dinti functioneaza cu un mecanism de joasa tensiune (12 V sau mai putin). In timp ce unele modele folosesc un transformator care alimenteaza instrumentul printr-un cablu conectat la priza de perete, altele – majoritatea – au o baterie reincarcabila in interiorul corpului periutei de dinti.

Desi exista diferite modele de periute electrice, modul de periere ramane aproape acelasi. Pe piata, aceste instrumente electrice sunt disponibile cu capete cu forma rotunda sau dreptunghiulara, capabile sa efectueze miscari de rotatie, oscilante, laterale, la frecventa joasa sau mare. In general, sfaturile expertilor se refera in principal la periutele de dinti echipate cu capete rotative circulare. Fata de alte tipuri de perii de dinti, de fapt, cele electrice echipate cu capete rotunde asigura miscari oscilatorii si de rotatie care sunt eficiente nu numai in indepartarea placii, ci si in prevenirea sangerarii gingivale.

Periuta electrica de dinti nu este un instrument dentar profesional. Prin urmare, nu poate elimina petele de pe dinti ca in cazul unui periaj profesional al dintilor. Totusi utilizarea corecta si impecabila a periutei electrice este mai eficienta in eliminarea placii si a reziduurilor alimentare dintre dinti, in comparatie cu periutele de dinti manuale. Aceste instrumente importante pentru curatarea orala ofera, de fapt, oscilatii si miscari ale capului mult mai rapide decat este posibil sa se obtina de la o periuta de dinti clasica. In acest sens, perisorii oscilanti indeparteaza placa chiar si in zonele greu accesibile.

Utilizarea unei periute de dinti electrice este de asemenea avantajoasa pentru toti cei care se plang de dificultati in punerea in practica a regulilor corecte de igiena dentara cu o periuta de dinti manuala.

Un alt avantaj al periutei electrice este ca cei mici par mai stimulati si mai incurajati in efectuarea igienei orale, deoarece considera ca este distractiv sa se spele pe dinti cu un instrument care oscileaza si pulseaza.

In orice caz, este important sa subliniem ca periutele electrice nu sunt toate aceleasi: eficienta lor este strans legata de metoda de utilizare si de tipul de instrument ales. De aceea, alegeti, intotdeauna o periuta de dinti de la un brand cunoscut.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.