De ce este SEO important pentru afacerea ta

0

Suntem siguri ca ai auzit de Search Engine Optimization sau SEO, dar poate esti inca nesigur despre ce inseamna mai exact, de ce e important pentru businessul tau si cum sa incepi sa il implementezi.

 

Marketing-ul de content si strategiile pentru a te ajuta sa te situezi cat mai sus in rank pe motoarele de cautare devin componentele de baza pentru un plan de marketing digital de succes. Din ce in ce mai multi utilizatori cauta informatii online si prefera continutul folositor si informativ in favoarea celui cu caracter direct advertorial. De aceea, intelegerea si implementarea SEO este necesara pentru ca afacerea ta sa ramana competitiva, vizibila si relevanta.

 

Dar de ce este SEO atat de important pentru afacerea ta? Majoritatea activitatii online, inclusiv research-ul pe produs sau pe serviciu, incepe de la motoarele de cautare. Interogarile (ce se tasteaza pe motoarele de cautare) sunt foarte specifice, de aceea este important sa oferi continut relevant daca ai un produs sau un serviciu care se preteaza cautarii. In general, utilizatorii isi vor restrange cautarile vizionand doar prima pagina si foarte putini vor trece la a doua pagina din SERP.

 

De aceea a avea o strategie SEO care sa te situeze in varful paginii in SERP este foarte important intrucat te va face mult mai vizibil. In plus, vei fi premiat si cu ale beneficii pe care le mai pot aduce strategiile de seo organic, si anume:

 

Vizibilitate

 

SEO ofera brandului tau vizbilitatea de care are nevoie pentru a atrage clienti. Dupa cum am mentionat, majoritatea activitatii online incepe cu o cautare. De aceea, iti doresti sa fii cat mai vizibil si mai sus in rank (de preferat pe prima pagina), pentru a te asigura ca utilizatorii iti vor vizita website-ul.

 

Trafic

 

A avea vizibilitate si o pozitie buna in SERP ar trebui sa rezulte in cresterea traficului pe website. De fapt, cautarile organice sunt in general principala sursa de trafic pe site. A avea o strategie SEO ideala cu multe link-uri sus in rank, poate aduce mai mult trafic decat toate celelalte campanii de marketing.

 

De asemenea, traficul pe care il vei obtine va fi mult mai relevant, deoarece vizitatorii vor fi cei care au cautat exact ce ai oferi tu pe pagina. Chiar daca ai cel mai optimizat set de reclame platite, nimic nu garanteaza ca cei care vor ajunge pe pagina ta, vor vrea produsele sau serviciile tale. Daca cineva tasteaza ceva specific in cautarile sale, inseamna ca are nevoie de un produs sau de o solutie la o problema.

 

Aici este locul unde functioneaza SEO. Poti sa oferi informatia de care are nevoie plus o solutie, astfel incat conversia utilizatorului in client este mult mai probabila.

 

Conversie

 

Implementarea SEO poate sa duca la mai multe conversii. Daca atragi mai mult trafiic, inseamna mai multe lead-uri care pot rezulta in mai multe conversii.

 

Deoarece conținutul util și informativ este un element principal al SEO, aceste informații pot convinge vizitatorii că au nevoie de produsul sau serviciul tau. Înțelegând exact ceea ce oferi și cum îi va ajuta, vizitatorii văd mai multă valoare în ofertele tale, ceea ce face ca o vânzare să fie mai probabilă.

 

Credibilitate

 

Companiile cu strategii SEO și cu conținut valoros tind, de asemenea, să fie mai de încredere. Crearea de conținut informativ și de înaltă calitate creează încredere. Este mai probabil să ai încredere într-o companie care are postări pe blog in care explică în profunzime ce fac serviciile sau produsele lor și cum te pot ajuta.

 

Asta în comparație cu un website care are doar pagini de aterizare și de produs cu descrieri de bază despre produsele sau serviciile lor. Alte componente SEO, cum ar fi construirea de backlink-uri și crearea un website care functioneaza optim, contribuie la încrederea utilizatorului.

 

User experience

 

Algoritmii motoarelor de căutare recompensează site-urile cu o bună „UX” sau experiență a utilizatorului. Pentru a fi competitiv, va trebui să te asiguri că site-ul tau este cât mai ușor de utilizat posibil.

 

În cele din urmă, SEO te va forța să iti faci site-ul ușor de utilizat, ceea ce, la rândul său, reduce rata de respingere și crește timpul petrecut pe pagină. De asemenea, acestea vor crește si mai mult rankingul pe motoarele de cautare!

 

Cum se implementeaza SEO?

 

Este posibil ca tu si echipa ta sa implementati SEO intr-un mod eficient, in special cu un background solid de digital marketing si creare de continut. Cu toate acestea, acest lucru poate sa consume foarte mult timp si de regula vei avea rezultate mai bune apeland la agentii de marketing cu experienta. Angajand o echipa profesionista de marketing, vei beneficia de cunostintele lor si vei obtine rezultate eficiente mult mai rapid decat daca ai planifica strategia SEO de unul singur.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.