Daca vrei ceva inedit pentru masina ta, alege Glowmania.ro

0

Daca esti pasionat de masini, probabil la un moment dat te-ai gandit sa iti personalizezi propiul autoturism. Cum de multe ori fondurile sunt limitate si nu ne permit sa ne realizam cele mai indraznete visuri, una din cele mai eficiente si „cost effective” metode de a ne personaliza masina este prin aplicarea unor abtibilduri auto. Oferta este una foarte variata. De la abtibilduri auto cu mesaje amuzante, pana la cele care pot aduce o schimbare radicala de look masinilor noastre, cei de la Glowmania.ro iti pun la dispozitie o gama variata din care sa alegi.

De mentionat este faptul ca gama de produse auto disponibile a celor de la Glowmania.ro nu se opreste doar asupra acelora care au un rol pur estetic. In ultimii ani vanzarile de testere OBD 2 au luat amploare si datorita faptului ca acestea pot fi privite si ca o investitie. Odata cumparate, costul de achizitie al acestora este amortizat in totalitate mai devreme sau mai tarziu. Folosirea la intervale regulate a acestor dispozitive, ne poate oferi informatii pretioase care sa ne ajute sa prevenim din timp reparatii ce pot fi foarte costisitoare. Acest lucru este realizat cu ajutorul monitorizarii unor parametri vitali ai motorului masinii noastre si prin raportarea codurilor de eroare stocate in memoria ECU (calculatorul motorului).

Ce reprezinta OBD 2? Ei bine, acesta este o interfata de diagnoza universala, agreata si folosita de toti producatorii auto, pentru a facilita astfel diagnosticarea eficienta a problemelor autovehiculelor. Termenul provine din engleza si reprezinta prescurtarea de la ‘’On Board Diagnostics’’. Majoritatea masinilor fabricate dupa anul 2000 au la bord o mufa de diagnosticare OBD 2, iar pentru cele mai vechi de multe ori exista adaptoare disponibile. Exista o varietate foarte mare de testere OBD 2, care cuprinde de la testere dedicate unei singure marci pana la testere universale, testere ce comunica cu laptop-ul vostru prin fir sau chiar prin bluetooth, cu telefonul. In functie de gradul de nevoi, avem posibilitatea de a alege testere OBD 2 care pot face doar simple diagnoze, precum citirea si stergerea codurilor de eroare ale autoturismului dar si testere care pot efectua codari si alterarea unor parametri ai autoturismului, permitand astfel activarea a diverse functii suplimentare suportate de vehicul.

Sa incerci sa repari o masina in ziua de astazi fara a folosi un tester OBD 2 este similar cu a cauta acul in carul cu fan. Masinile au ajuns sa fie adevarate calculatoare pe roti, cu o multitudine de senzori care vin in completarea principiilor mecanice ce stau la baza functionarii unui motor si a caror operare in parametrii stabiliti de producator este vitala. Functionarea acestora in cadrul acestor parametrii sau nu, poate fi foarte usor observata cu ajutorul unui tester OBD 2, fara a fi nevoie sa demontam piese pentru a putea investiga operatiunea corecta sau defectuoasa a acestora. Modul in care problemele masinilor sunt identificate cu siguranta s-a schimbat si a tinut pasul cu tehnologia.

Asadar, indiferent daca esti o persoana care pune accentul pe aspectul practic al lucrurilor sau esti preocupat mai mult de latura strict vizuala, ai sanse foarte bune sa gasesti ceea ce cauti pe site-ul Glowmania.ro!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.