Cum te pregătești pentru a adopta un cățel: 4 pași

0

Adopția unui câine reprezintă o adevărată schimbare în viața unei persoane, iar dacă îți dorești să ai grijă de un animal de companie, trebuie să te gândești la toate responsabilitățile care vor veni împreună cu această decizie. Un câine are nevoie de atenție, de afecțiune și de tot timpul tău, așa că dacă vrei să fii un stăpân responsabil, iată care sunt lucrurile pe care ar trebui să le iei în calcul înainte de adopție.

De unde poți adopta un câine

Dacă îți dorești să adopți un câine, trebuie să te gândești foarte bine la acest lucru, pentru că un animal de companie reprezintă o responsabilitate mare. Tocmai de aceea, este important să adopți un câine cu care să fii compatibil, pentru că împreună urmează să construiți o relație pe termen lung.

 

Câinele trebuie să se potrivească mediului în care locuiești. Spre exemplu, dacă îți dorești un câine de talie mare, ar trebui să te asiguri că îi poți oferi îndeajuns de mult spațiu pentru ca acesta să-și poată consuma energia. Un ciobănesc german este mult mai potrivit pentru o casă cu grădină, decât pentru o garsonieră.

 

Pe lângă rasă, trebuie să ții cont și de vârsta câinelui. În general, puii sunt mult mai simpatici, însă, aceștia necesită mai multă atenție și ore de dresaj, așa că trebuie să te asiguri că timpul îți permite să te ocupi de acest lucru. În schimb, poți lua în calcul și varianta de a adopta un câine adult dintr-un adăpost.

 

De asemenea, poți verifica și grupurile de Facebook, dedicate iubitorilor de animale, unde găsești adesea anunțuri despre adopții. Sau poți verifica paginile adăposturilor de animale, unde vei găsi cu siguranță un câine care are nevoie de o casă. O altă variantă ar fi aceea de a merge la evenimentele de adopții, unde diferite fundații și organizații vin cu animale care au nevoie de un stăpân.

 

Însă, indiferent de locul de unde vei adopta un câine, trebuie să îți asumi faptul că acesta va avea nevoie de îngrijire, de plimbări zilnice, de o alimentație sănătoasă și de vizite regulate la medicul veterinar.

Pregătește-ți casa 

Înainte de a aduce un nou membru acasă, ar trebui să pregătești locuința pentru venirea acestuia.  Câinele tău va avea nevoie de boluri pentru mâncare și apă,  de hrană umedă și uscată, de un culcuș confortabil unde să se poată odihni și de câteva jucării, care să îl ajute să își consume energia atunci când nu ești acasă. Nu uita să cumperi și o lesă, și un medalion pe care să îl inscripționezi cu datele tale de contact.

De asemenea, ar trebui să pui deoparte toți detergenții și toate soluțiile dezinfectante, astfel încât câinele să nu aibă acces la soluțiile toxice. Ar fi de preferat să depozitezi toate aceste produse în dulapuri bine închise, și să eviți folosirea lor, atunci când câinele se află prin preajmă.

Programează o vizită la veterinar

Este important ca după adopție să mergi cu câinele tău la medicul veterinar, la un consult de rutină. Astfel, medicul îți va spune care sunt vaccinurile necesare pentru câinele tău, ce hrană este potrivită pentru acesta și ce fel de exerciții poți face cu el, pentru a-l ajuta să se mențină în formă. De asemenea, poți discuta cu medicul și despre procesul de sterilizare și despre efectele unei asemenea intervenții, dar și despre importanța unui serviciu de deparazitare internă și externă.

Cumpăra hrana potrivită

În funcție de talia câinelui și de vârsta acestuia va trebui să alegi hrana potrivită pentru el. Consultă-te cu medicul veterinar, astfel încât să stabilești o dietă echilibrată pentru câinele tău. Spre exemplu, în cazul unui pui de câine, alimentația are un rol extrem de important, pentru că stimulează funcționarea sistemului imunitar și dezvoltarea corectă a danturii.

 

Așadar, adopția unui câine înseamnă o adevărată schimbare, atât în viața ta, cât și pentru animalul pe care urmează să îl aduci acasă. Dacă îți dorești cu adevărat un animal de companie, nu uita că există întotdeauna varianta adopției și că în adăposturi se află zeci de pui abandonați care au nevoie de un cămin iubitor. Așa că dacă te simți pregătit să faci acest pas, ține cont de sfaturile pe care ți le-am oferit și oferă o nouă viață unui câine care are nevoie de toată iubirea ta.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.