Cum se schimbă aspectul tenului în funcție de vârstă

0

Odată cu trecerea iremediabilă a timpului, pielea noastră se expune constant unor factori care îi accelerează deteriorarea: soarele, frigul, poluarea, praful, stilul de viață, viciile, dieta. Este adevărat că nu poți combate îmbătrânirea, dar poți să înțelegi cum se comportă pielea și ce nevoi are.

Dacă nu putem să schimbăm trecutul pentru a putea acționa altfel în momentul în care am greșit în rutina noastră de îngrijire a pielii, produsele cosmetice te mai pot ajuta pentru încetinirea procesului de îmbătrânire. Citește în continuare pentru a afla ce se întâmplă cu tenul tău, din moment ce îți apar primele riduri, și află ce creme îți recomandăm în funcție de vârstă.

1. Maturitatea și începutul declinului (25+ ani)

Este vârstă la care femeile tinere încep să vadă anumite schimbări la nivelul organismului lor. Dacă discutăm despre ten, ne referim la piele care începe să nu mai fie chiar la fel de elasatică și strălucitoare. Acest lucru se întâmplă deoarece, după vârsta de 25 de ani, are loc o micșorare a producției de colagen și de elastină, iar acest lucru va duce la apariția ridurilor fine de sub ochi și la imperfecțiuni cum ar fi petele pigmentare, vergeturile de pe corp sau cicatricele lăsate de acnee. Din nefericire, multe femei acționează necorespunzător în lupta împotriva îmbătrânirii tenului, începând să aibă grijă de pielea lor abia atunci când primele semne vizibile apar.

2. Vârsta mijlocie și lupta contra timpului (35+ ani)

Discutăm despre vârstele cuprinse între 35-50 de ani. Schimbările de la nivelul tenului se accentuează din ce în ce mai tare. Din ce motiv se întâmplă acest lucru? Ei bine, este un lucru care apare în urma scăderii nivelului de acid hialuronic și a grăsimii subcutanate (de la nivelul obrajilor), a dilatării vaselor de sânge și a micșorării rezervelor de colagen și…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.