Cum scapi de transpirația excesivă?
Hiperhidroza este termenul care definește transpirația în exces a corpului, produsă anormal, dincolo de nevoia organismului de a-și regla temperatura. Efectele ei pot fi observate pe tot corpul sau doar în anumite zone, cum ar fi fața, tălpile, palmele, axila sau spatele genunchilor. Dacă te confrunți cu o astfel de problemă, nu îți face griji! Poți scăpa de manifestările acestei afecțiuni, prin metode simple și de efect!
Tratează-te cu oțet de mere
Oțetul de mere este un aliat de încredere în lupta cu transpirația excesivă. Acesta acționează ca un antiperspirant natural, pentru că are proprietăți astringente. Odată aplicat pe piele, el formează o peliculă care închide porii. Astfel, ține sub control nivelul de transpirație de la nivelul epidermei. În plus, inhibă și mirosul neplăcut. Tratamentul se poate face foarte ușor acasă, înainte de culcare. Combină o parte de oțet de mere cu patru părți de apă. Apoi, tamponează zonele afectate cu o compresă îmbibată în acest amestec Lasă să acționeze peste noapte și repetă procesul în fiecare seară, iar efectele se vor observa în doar câteva zile! De asemenea, include oțetul de mere în alimentație, pentru că ajută și la reglarea nivelului pH-ului din corp.
Nu folosi deodorantul doar la subraț!
Deodorantul nu se utilizează, exclusiv, pentru zona subrațului. Poți încerca un deodorant spray cu formulă specială, ce poate fi folosit și pe mâini, pe tălpi sau chiar pe scalp! Mai mult, află că deodorantul nu trebuie aplicat doar după duș. Pentru cei care suferă de transpirație excesivă, există o mulțime de antiperspirante ce pot fi utilizate de mai multe ori pe zi, fără riscul apariției iritațiilor sau a altor efecte nedorite. Astfel, te vei putea bucura de senzația de prospețime pe durata întregii zile, cu aplicări repetate de fiecare dată când simți nevoia!
Sfaturi extra
- În sezonul cald, evită hainele din țesături grele, care absorb și blochează transpirația, ca, de exemplu, bumbacul și vâscoza. În schimb, alege materiale ușoare, care permit pielii să respire: in sau mătase. De asemenea, optează pentru culori deschise, care reflectă lumina și nu cauzează supraîncălzire.
- Folosește produse de curățare antibacteriene, ca să controlezi microorganismele care populează pielea și care sunt „vinovate” de mirosurile neplăcute. Poți alege săpunuri, geluri de duș sau o spumă de corp cu formule speciale.
- Pentru cele mai bune rezultate, utilizează deodorantul doar pe pielea uscată.
- Ai grijă la consumul de mâncare și băuturi! Evită preparatele picante, dar și consumul excesiv de alcool. Acestea provoacă o reacție la nivelul corpului care crește nivelul de transpirație. De asemenea, consumul de băuturi calde poate avea aceleași efecte.
- Adresează-te unui medic dermatolog, care te poate ajuta să găsești soluția perfectă pentru tine. El îți poate recomanda un tratament medicamentos, un produs dermato-cosmetic de uz zilnic, sau chiar remediul natural care va avea efectele dorite.
Așadar, uită momentele în care transpirația în exces îți dădea bătăi de cap! Această afecțiune poate fi gestionată fără griji, cu măsuri ușor de pus în practică. Nu uita să alegi întotdeauna produse de calitate, în tratamentele pe care le urmezi, iar astfel, rezultatele vor fi pe măsură!