Cum să găsești mărimea ideală pentru ochelari. Trei sfaturi de care să ții cont

0

Achiziționarea unei perechi de ochelari poate fi o adevărată provocare atunci când nu știi ce mărime ți se potrivește. Totuși, există câteva sfaturi de care poți să ții cont și care te pot ajuta să identifici rapid care este mărimea care ți se potrivește.

Ce poți să faci pentru a găsi mărimea ideală de ochelari, află mai jos:

Înțelege felul în care sunt ”construiți” ochelarii

Atunci când te pregătești de alegerea unor ochelari, s-ar putea să consideri că nu este nu este un proces simplu. Din acest motiv, trebuie să știi care sunt lucrurile pe care trebuie să le ai în vedere, și anume:

  • Lățimea lentilelor – se referă la diametrul orizontal al lentilelor în punctul lor cel mai larg;
  • Înălțimea lentilelor – această specificație măsoară lentila vertical în punctul cel mai înalt, dimensiunile ei regăsindu-se de obicei între 32-38 milimetri;
  • Lățimea punții nazale – măsoară spațiul de deasupra nasului ce se află între lentile și are de obicei dimensiuni ce variază între 14-24 milimetri;
  • Lungimea brațelor – se referă la brațul ochelarilor și  măsoară distanța de la balama până la capătul brațului în spatele urechii. În acest caz, dimensiunile au valori fixe, și anume 135, 140 și 145 de milimetri.

Citește măsurile de pe o pereche de veche de ochelari

Cea mai simplă modalitate prin care poți identifica mărimea potrivită a ochelarilor este să verifici unii vechi. De obicei, pe brațele ochelarilor sunt indicate niște numere de genul: 54 18 145, care se referă la lățimea lentilei, puntea nazală și lungimea brațului.  Odată ce le-ai identificat, le poți compara cu dimensiunile ochelarilor pe care vrei să o achiziționezi. În cazul în care valorile sunt apropiate, atunci ai făcut o alegere potrivită, potrivit Vision Express (1).

Măsoară ochelarii vechi

În cazul în care dimensiunile nu sunt trecute pe rame, apelează la o altă metodă și anume să-ți măsori singură ochelarii. Cu ajutorul unei rigle ori a unui metru de croitorie, poți măsura lungimea ramei, lățimea lentilelor și lățimea punții nazale. Trece datele pe o foaie și ține cont de ele atunci când îți cauți ochelarii favoriți. În cazul în care ți se pare prea complicat, nu ezita să apelezi la ajutorul unui specialist. Mergi într-un magazin oftalmologic pentru a-ți alege ochelari de vedere în Galați, iar experții te vor ajuta cu sfaturi și recomandări astfel să faci alegerea potrivită pentru tine. 

Folosește un card de credit pentru a afla lățimea lentilei

Cardul de credit obișnuit, pe care-l folosești atunci când îți plătești cumpărăturile, poate fi utilizat și pentru a-ți alege mărimea potrivită a ochelarilor. Potrivit Lentiamo (2), dimensiunea unui card de credit în înălțime este echivalentă cu dimensiunea unei lentile de dimensiune medie, conform Lentiamo (2).  Astfel, îl poți așeza pe podul nasului, sub sprâncene și măsoară unde ajunge capătul exterior al cardului, iar în funcție de rezultat, vei avea:

  • Mărimea S, atunci când cardul depășește marginea exterioară a ochiului;
  • Mărimea M, când cardul se termină la marginea exterioară a ochiului;
  • Mărimea L, când cardul se termină înaintea marginii exterioare a ochiului.

Referințe: 

  1. https://www.visionexpress.com/glasses/buyers-guide/choosing-the-right-frame
  2. https://www.lentiamo.co.uk/right-size-glasses.html
Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.