Cum sa fii sociabil cand nu ai chef

0

Fie ca esti o persoana extrovertita sau introvertita, cu totii avem zile in care pur si simplu nu vrem sa fim sociabili, dar ne trezim pusi in situatia de a participa la un eveniment social. Poate fi chiar dificil sa te adaptezi si sa faci fata provocarii, insa de cele mai multe ori ajuta sa intelegi care este, de fapt, motivul pentru care nu ai chef sa socializezi.

Lipsa de entuziasm pentru socializare poate fi cauzata de motive diverse, asa ca trecem in revista cateva dintre ele, dar si mici strategii pentru a le combate:

Esti obosit si nu ai chef

Acestea sunt poate doua dintre cele mai comune explicatii pe care le auzi de la prietenii tai atunci cand nu vor sa iasa din casa.  Si, adesea incerci si tu sa le folosesti drept scuza pentru a evita o intalnire, dar nu mereu functioneaza.

Pus in fata imposibilitatii de a refuza, trebuie sa te auto-motivezi si sa te reincarci cu energie pentru a putea socializa cu cei pe care ii vei intalni. In acest sens, cateva exercitii fizice te vor ajuta, la propriu, sa iti recapeti energia si sa iti imbunatatesti starea de spirit.

Trebuie sa te intalnesti cu persoane pe care nu le placi

Deci, principala ta ingrijorare este ca trebuie sa stai in aceeasi incapere cu persoane pe care nu le simpatizezi (si stii sigur ca sentimentul este reciproc), si acest lucru te va face sa fii irascibil. Din pacate, asemenea situatii se vor tot intampla si nu trebuie sa le lasi sa te afaceteze. Cea mai simpla cale ar fi sa eviti sa te intalnesti fata in fata cu persoana respectiva, insa acest lucru nu este mereu posibil.

De cele mai multe ori, intalnirea cu cineva intr-un context social nu este prea diferita de situatia in care trebuie sa lucrezi cu cineva pe care nu il placi. In ambele cazuri, rezolvarea vine doar dupa ce intelegi ce sta la baza neintelegerilor dintre voi.

Inainte sa confrunti cealalta persoana, intreaba-te daca ai ceva de castigat de pe urma reprosurilor pe care i le…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.