Cum sa faci diferența între rochiile elegante de zi și cele de seară

0

Granița dintre eleganță și ridicol este foarte subțire și poate fi ușor depășită dacă nu știi să faci diferența între mai multe tipuri de ținute, considerate elegante. Mai precis, nu este suficient să te îmbraci elegant la un eveniment special, ci să porți și o ținută adecvată acelui eveniment. În caz contrar, chiar dacă ai purta cea mai elegantă rochie, nu vei stârni admirație ci mai mult zâmbete în colțul gurii și priviri curioase.

Se poate întâmpla asta dacă nu ții cont de diferențele dintre rochiile elegante de zi și rochiile de seară, considerându-le pe toate ținute elegante potrivite pentru orice eveniment. În caz că nu știi care sunt aceste diferențe, ți le enumerăm în cele ce urmează, pentru a te ajută să-ți alegi ținuta adecvată pentru fiecare eveniment.

Lungimea

Rochiile foarte scurte sunt considerate ținute prea îndrăznețe, și din acest motiv nu se încadrează în standardele de eleganță unanim acceptate. De aceea, orice rochie, oricât de elegantă ar fi, nu este potrivită pentru un eveniment special, dacă lungimea sa nu ajunge la cel puțin de o palmă deasupra genunchiului. Acestea sunt considerate potrivite petreceri în club, însă la o nuntă, o recepție sau un spectacol de gală, sunt considerate indecente.

Astfel stând lucrurile, o rochie de zi elegantă va avea o lungime medie, ajungând de obicei la nivelul genunchiului sau cel mult la o palmă deasupra acestuia.

De cealaltă parte, rochiile de seară sunt de obicei lungi până la glezne, unele având chiar și trenă. Totuși, există și modele de rochii de seară de lungime medie, însă vom vedea că sunt alte detalii care le diferențiază de rochiile de zi de aceeași lungime.

Accesorii

Rochiile de zi sunt simple, fără accesorii care să iasă în evidență putând fi însă asortate cu o poșetă sau o curea, de asemenea la fel de discrete.

În schimb, în cazul rochiilor de seară putem vorbi de o gamă variată de accesorii precum paiete, pietre prețioase, broșe și alte elemente decorative care să le scoată în evidență. Acestea trebuie să se încadreze însă în limita bunului gust, o rochie prea încărcată pierzându-și din eleganță.

Culori

Când vorbim de rochiile de zi, acestea sunt disponibile într-o gamă largă de culori, fiind acceptate și modelele pastelate. Cele mai des întâlnite vor fi însă nuanțele neutre precum crem, bej sau gri, precum și culorile închise cum ar fi negru sau bleumarin. În funcție de natura evenimentului la care participi, poți alege și o ținută în culori aprinse sau cu imprimeu floral.

Rochiile de seară sunt de obicei în culori sobre, mai ales dacă vorbim de modelele bogat accesorizate, care nu trebuie să sară și mai mult în ochi datorită unei nuanțe mai aprinse. Negrul și albastrul sunt culorile cel mai des întâlnite însă există și modele de culoare roșie, galben, verde sau crem.

Evenimente

O rochie de zi elegantă poți purta oricând, chiar dacă nu mergi la un eveniment special. Sunt potrivite și ca ținută de birou dar și pentru recepții, petreceri în aer liber sau ceremonii oficiale, așa cum ar fi o cununie civilă. De asemenea, nimeni nu se va uita ciudat la tine dacă vei purta o astfel de rochie la o plimbare în parc sau o tură prin mall.

Rochiile de seară sunt mai puțin permisive din acest punct de vedere, putând fi purtate doar la evenimente care impun o ținută elegantă. Așadar, poți purta o astfel de rochie la o nuntă, o petrecere de botez, un spectacol de operă sau un bal.

 

O altă diferență care se înțelege de la sine constă în faptul că rochiile de zi se poartă la evenimente care au loc înainte de lăsarea serii, în timp ce rochiile de seară trebuie purtate doar la evenimente care au loc seara sau care se întind până în zori.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.