Cum să alegi un palton potrivit pentru forma corpului tău

0

În sezonul rece, ai nevoie de articole vestimentare călduroase și confortabile, pe care să le porți în orice ținută. Pe lângă pulovere, șaluri sau mănuși, din lista obiectelor pentru toamnă sau iarnă nu trebuie să lipsească nici paltonul. Acest articol vestimentar este extrem de popular și îți oferă numeroase opțiuni de asortare, în funcție de ținută.

Înainte să cumperi un astfel de articol, merită să te asiguri că ți se potrivește perfect, în funcție de siluetă. Iată în ce paltoane potrivite sezonului acesta merită să investești și cum alegi modelul potrivit, ținând cont de forma corpului tău.

 

Silueta pară

Una dintre cele mai cunoscute siluete este cea de tip pară, care se întâlnește la femei de toate vârstele. Un corp în formă de pară se definește prin umeri și brațe subțiri, o talie bine definită și șolduri mari, mai late decât umerii sau bustul.

Dacă te încadrezi în acest tip de siluetă, merită să alegi un palton care îți acoperă șoldurile, fără să le mărească din punct de vedere optic. De aceea, lasă deoparte paltoanele scurte sau care se termină la nivelul șoldurilor și optează pentru modele ¾, cele mai indicate pentru această siluetă.

 

Silueta măr

La fel de populară este și silueta de tip măr, caracterizată printr-un bust pronunțat, șolduri înguste și talie groasă. O femeie cu silueta măr poate avea picioarele subțiri și posteriorul plat.

Nu știi ce model de palton să alegi? Pentru silueta măr, se recomandă un model cu guler în V, care alungește corpul. La fel de potrivite sunt și paltoanele care îți marchează talia, așa că poți achiziționa modele care se leagă cu cordon. Ai ocazia să porți și paltoane cu detalii suplimentare, atât timp cât acestea se regăsesc în zona bustului.

 

Silueta clepsidră

Silueta clepsidră este considerată ideală, fiindcă presupune șolduri și bust de dimensiuni egale, cu talie îngustă. Totodată, picioarele sunt proporționate cu partea superioară a corpului.

Deși acest tip de siluetă permite alegerea oricărui tip de palton, te poți axa pe modelul care avantajează talia, astfel încât să-ți pui în evidență corpul. Paltonul cambrat, care se leagă cu cordon și are un rând de nasturi, reprezintă alegerea optimă pentru sezonul rece.

 

Silueta atletică

Silueta atletică poartă și numele de siluetă dreptunghiulară. Aceasta se definește printr-o talie dreaptă, o greutate distribuită uniform pe tot corpul, în timp ce umerii și șoldurile au aceleași dimensiuni.

Pentru o astfel de siluetă, poți achiziționa un palton drept, cu o linie simplă și curată. Dacă vrei să atragi atenția în zona taliei, este potrivit și paltonul scurt, care se închide cu cordon.

 

Paltoane pentru femei minione

Dincolo de forma corpului, probabil te întrebi cum alegi paltoanele și în funcție de înălțime. Dacă ești o femeie minionă, se recomandă un palton care nu depășește linia genunchilor. Un model mai lung nu face decât să-ți scurteze și mai mult silueta, așa că poți opta pentru un palton ¾, în linii drepte.

În plus, încearcă să păstrezi proporțiile și să lași deoparte modelele de paltoane cu mâneci evazate sau cu revere voluminoase.

 

Paltoane pentru femei înalte

O femeie înaltă poate să poarte orice palton, însă modelul trebuie ales cu la fel de multă responsabilitate. Cumpără paltoanele și verifică modul în care se așează mânecile. În cazul în care mânecile sunt prea scurte, riști să creezi impresia că porți un palton care îți este mic.

Dacă este cazul, îți poți subția talia cu ajutorul unei curele sau a unei centuri, pe care să le adaugi peste palton. Alege modelul preferat dintre paltoanele scurți, midi sau lungi, în care să arăți minunat.

 

Ia în calcul sugestiile noastre și alege paltonul ideal, în funcție de siluetă sau de înălțime!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.