Cum să alegi lenjeria perfectă pentru tine

0

Lenjeria intimă este un articolul vestimentar ce nu primeşte așa multă atenţie, mai ales din partea bărbaţilor deoarece nu este vizibilă, spre deosebire de hainele care sunt purtate pe deasupra. Industria lenjeriei pentru bărbaţi a evoluat extrem de mult, în aşa fel încât au apărut mai multe modele decât cele cu care erau în trecut. Astfel ne este mult mai ușor să alegem lenjeria intimă potrivită, pentru că putem găsi modelul de care avem nevoie, atât în ceea ce privește modelul, cât și forma și mărimea.

 

Observați cu atenție, chiloții de bărbați au o istorie destul de îndelungată, piese cu același scop fiind cunoscute chiar din perioada antică. Totuși, primele modele de lenjerie masculină, care se aseamănă cu modele din ziua de azi, au apărut în perioada industrială în jurul anilor în secolul al XIX-lea. Funcționalitatea a fost principalul criteriu care a stat la baza concepției acestei, nu aspectul exterior. Acest lucru se datora faptului că era nevoie de o lenjerie intimă mai lejeră deoarece cea mai mare parte a populației muncea în fabrici şi manufacturi de dimineaţa până seara târziu și aveau nevoie de un confort sporit, aspectul exterior fiind ultimul luat în seamă când era vorba despre o astfel de alegere. Revoluţia lenjeriei intime masculine a început la jumătatea secolului trecut, când au ieşit pe piaţă primele modele colorate şi cu imprimeuri. De aici au evoluat o multitudine de forme pentru această piesă, care se regăsesc inclusiv pe rafturile magazinelor de astăzi.

 

În primul rând, pentru a face alegerea potrivită când vine vorba de o astfel de piesă trebuie să știi care sunt principalele modele de lenjerie intimă pentru bărbați care există.

   1. Chiloţii

Chiloţii tradiţionali au o betelie elastică situată în zona taliei, care menține poziția articolului vestimentar. Aceştia sunt potriviţi mai ales când eşti la birou pentru a îţi oferi confortul potrivit. Chiloţii cu talie joasă cel mai adesea considerabili mai joși față de chiloţii obişnuiţi, deci trebuie să ai grijă să nu faci confuzie între cele două tipuri Aceştia sunt potriviţi pentru pantalonii cu talie joasă sau cu orice tip de pantaloni pentru a preveni ieşirea lor când stai jos, ceea ce arată extrem de inestetic.

 

   2. Boxerii

Spre deosebire de primul model menționat, aceştia sunt mult mai largi şi mai lejeri, ceea ce înseamnă că pentru majoritatea bărbaților sunt chiar mult mai practici. Deci, tocmai datorită formei pe care o au, boxerii merg bine la pantaloni lejeri. Aceştia nu sunt recomandaţi la activităţile sportive şi e singurul model ce se poate modifica la croitor, fiind ajustat pentru a fi perfecți pentru purtătorul lor. Boxerii sunt cunoscuţi ca având un design şi imprimeu versatil. Aceştia sunt făcuţi din diferite ţesături cum ar fi bumbacul sau lâna. Nu în ultimul rând, sunt o piesă ideală pentru a fi purtată în casă, pentru datorită confortului sporit pe care îl oferă.

 

   3. Chiloţii tip pantalon

Aceştia se situează între chiloţi şi boxeri şi au fost introduşi pe piaţă mult mai târziu. În prezent pot fi confundați adesea cu lenjeria intimă tip boxeri și se găsesc uneori chiar sub această denumire, chiar dacă nu este corect. Pentru a îi putea deosebi, trebuie să știți că sunt mai scurţi decât boxerii vin mulaţi pe corp, fiind potriviţi pentru toate constituţiile. Chiloţii tip pantalon se poartă sub pantaloni mulaţi şi la activităţi sportive. Un plus demn de luat în seamă este că acest model este considerat sexy de către femei. De asemenea, culorile închise arată bine pe tine când ai greutate excesivă ce vrei să o maschezi. Chiloţii tip pantalon sunt făcuţi din bumbac sau spandex.

 

Totuși, de multe ori, cunoașterea modelelor în sine nu este suficientă pentru a face alegerea potrivită. Care sunt celelalte aspecte de care ar fi indicat să ții cont?

 

  1. Ai grijă atunci când alegi linia taliei pentru că influențează extrem de mult confortul general și starea pe care o ai atunci când porți lenjeria intimă. Pentru a face acest lucru, este necesar să măsori circumferința taliei, astfel încât să corespundă cu mărimea produsului.
  2. Oferă o atenție deosebită atunci când achiziționezi produse de la branduri diferite pentru că acestea nu corespund întotdeauna și pot determina neconcordanțe. Astfel, este indicat să verificați tabelul de mărimi de fiecare dată sau, atunci când este posibil, să probați produsul.
  3. Nu uita să verifici materialul din care este confecționată piesa. Fiind vorba de un articol care intră în contact cu pielea pentru un timp îndelungat, este bine să alegi materiale de origine naturală, care să  nu provoace iritații și alergii. În acest sens, bumbacul poate fi considerat cel mai potrivit.
  4. Alege întotdeauna produse de calitate, chiar dacă prețul este ceva mai crescut. Fiind vorba de o piesă care influențează substanțial confortul zilnic, este o investiție pentru care merită să acordați o sumă ceva mai ridicată.
Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.