Cum să alegi geanta potrivită în funcție de ținută

0

Gențile se numără printre cele mai îndrăgite accesorii feminine. Și nu este de mirare, din moment ce au atât rol practic, cât și unul estetic extrem de ridicat. O ținută poate fi completată de minune cu ajutorul unui astfel de obiect. 

 

Dar cum faci să faci alegerea cea mai potrivită, în funcție de ținută? Iată mai jos câteva sfaturi și criterii de care să ții cont, pentru a asorta cât mai bine geanta la outfitul tău din fiecare zi. 

Gențile potrivite pentru ținute casual, de zi

Pentru ținutele din zilele obișnuite, în care predomină un stil casual relaxat, ai libertate destul de mare de alegere a unei genți potrivite. Și asta, din motivul că aproape orice model de genți pentru damă sunt potrivite atât unui stil office, uzual cât și a unuia sport.

 

De exemplu, pentru zilele obișnuite de la birou, optează fie pentru modele de mână, cu mâner scurt sau cu o curea lungă și care pot fi purtate pe umăr. Dacă preferi o ținută mai sport, poți accesoriza la pantaloni și un rucsac de damă de zi. 

 

Gențile mari de umăr, cu aspect loose, în stil boho-chic, sunt în schimb mai potrivite pentru ținutele relaxate, de seară.  Aceste modele cu formă și textură mai lejeră sunt potrivite pentru evenimente mai puțin formale, cum sunt ieșirile în aer liber sau plimbările. 

Geanta recomandată la ținute smart casual

La ținute smart casual, formate de obicei din haine de tip capsulă, cu accent minimalist, cele mai potrivite sunt gențile cu o formă structurată, bine definită. Astfel, poți opta pentru cele de mână, cu mâner scurt și de dimensiuni mai mici, sau pentru cele mai generoase, cu un stil apropiat de cel tip servietă.

 

În aceste cazuri gențile pot fi accesorizate cu anumite detalii interesante, cum sunt curelele metalice sau combinate, eșarfe sau catarame. O altă variantă interesantă din această categorie este a unei genți de tip bucket, fie cu formă ușor asimetrică și cu baza mai mare, fie de tip cilindric.

 

Poți purta oricare dintre aceste model cu rochii, fuste, pantaloni împreună cu sacouri sau pardesie elegante. Ca încălțăminte, sunt recomandate în mod special botinele înalte sau pantofii tip stiletto. Este recomandat însă ca întâi să asortezi pantofii ținutei, și abia ulterior geanta, deoarece aceasta permite versatilitate mai mare și combinații multiple.

Ținutele de ocazie

Dacă participi la evenimente și ocazii speciale, contează în principal pe gențile plic, de tip clutch sau box. Alege întotdeauna în aceste cazuri modele originale și nonconformiste pentru a-ți completa ținuta de ocazie.

 

Dacă la evenimentele la care participi porți o rochie dintr-un material prețios și cu multe inserții sau modele elaborate, aplicațiile pe care le conține geanta nu trebuie să fie în exces. O geantă plic uni într-o nuanță similară cu cea a vestimentației este suficientă pentru a te pune bine în valoare în acest caz. 

 

La fel de bine poți opta însă și pentru o geantă de tip box clutch, de formă dreptunghiulară. În schimb o geantă micuță cu un design deosebit, de tip statement, va scoate din anonimat ținuta ta de seară, indiferent dacă este un eveniment special sau doar o întâlnire cu prietenii. 

 

Suntem siguri că îți vei găsi inspirația în recomandările noastre de mai sus, pentru a ieși în evidență în orice moment al zilei cu o geantă originală!

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.