Cum sa ai mai mult timp pentru tine

0

Se pare ca zilele noastre sunt pline. Mai ales pentru cei care muncesc minim 8 ore pe zi. Uneori pare imposibil ca vei avea ceva timp pentru tine intr-o zi normala de munca. Cu toate acestea, am gasit ceva care te poate ajuta:

Foloseste-te de drumul de acasa la munca si invers

Timpul pe care-l faci atunci cand te duci si te intorci de la munca, nu trebuie sa fie un timp mort.

Daca conduci, iti poti transforma masina intr-un loc de invatat. Asculti un audiobook, inveti o limba noua. Daca te folosesti de transportul in comun poti asculta un audiobook folosind un mp3 player sau poti citi o carte.

Poti folosi distanta respectiva pentru a face ceva miscare: mers pe jos, ciclism, urcand pe scari, etc.

Astfel vei putea obtine aproximativ o ora si jumatate pentru tine in fiecare zi. Asta inseamna cam 7 ore pe saptamana, doar folosind timpul pe care-l faci parcurgand distanta munca – serviciu si invers.

Ia o pauza

Este foarte usor sa iti formezi un obicei prost si sa mananci la birou, in loc sa iei o pauza si sa te ridici pentru a lua masa in alta parte. Trebuie sa te gandesti ca atunci cand vei reveni din pauza o sa ai mintea mai limpede, o sa gandesti mai bine si vei fi mai productiv.

Programul multora dintre noi este de 8 ore de munca cu 1 ora pauza de masa. Nu crezi ca ai putea sa folosesti acea ora chiar pentru o pauza? Incearca si vezi cum te simti. Nu trebuie sa te gandesti ca ai mult de munca si nu e nimeni care sa-ti tina locul; trebuie sa te gandesti la tine si la sanatatea ta, pentru ca daca nu vei putea lucra in conditii normale, vei fi neproductiv, o sa ai rezultate slabe, si de aici vei avea o gramada de probleme.

Foloseste ora de pauza pentru pauza, nu pentru munca. Astfel vei castiga 5 ore pe saptamana in care poti manca, socializa, relaxa, reflecta asupra lucrurilor care conteaza pentru tine, etc. Important este sa te poti detasa de munca in ora respectiva si sa te intorci cu mintea limpede la…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.