Cum poți depăși infidelitatea online a partenerului

0

Până la urmă este doar o aventură emoțională, care nu se califică în termenii convenționali la „înșelat” sau „adulter”. Și totuși ceva nu-ți dă pace. Lumea ta e cu susul în jos și nu știi cum să depășești momentul, cu sau fără el.

Așa că dă-mi voie să te ajut! Poți depăși infidelitatea emoțională a partenerului tău, dar mai întâi trebuie să știi că:

1. Aventurile nu au mereu legătură cu sexul

Pentru mulți dintre noi, definiția unei aventuri este destul de schematică: atunci când unul dintre parteneri face sex cu o altă persoană, în afara relației. Totuși, realitatea este diferită. Terapeuții de cuplu sunt de părere că o aventură începe atunci când cineva împărtășește lucruri cu o persoană din afara cuplului, pe care nu le împărtășește partenerului său.

De exemplu, am o prietenă care consideră că aventura ei emoțională a început atunci când i-a mărturisit unui bărbat, altul decât iubitul ei, că este deprimată. Nu mai recunoscuse față de nimeni asta. Și cu acest moment de onestitate (dar și de vulnerabilitate) a început totul. De ce marchează asta începutul unei infidelități? Pentru că o astfel de mărturisire creează un soi de intimitate între doi oameni, iar aventurile virtuale se bazează în totalitate pe intimitate, pe împărtășirea unor sentimente, gânduri, speranțe, vise, iar acest schimb afectiv și emoțional duce la dezvoltarea unui sentiment de iubire, care nu are legătură cu sexul. Iar asta poate fi înspăimântător în foarte multe feluri.

2. Aventurile online pot fi mult mai intense

Da, în foarte multe feluri aventurile online pot fi mult mai intense. Pentru că nu implică un contact direct, iar asta…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.