Cum poți afla dacă relația cu partenerul se îndreaptă în direcția potrivită

0

Știm că succesul unei relații se bazează pe încredere și un efort continuu din partea ambilor parteneri. Însă, deși din exterior relația pe care o avem pare solidă, bazată pe comunicare și respect, se întâmplă să ne întrebăm adesea dacă partenerul ne iubește cu adevărat sau relația stagnează. Iată la ce aspecte ale comportamentului partenerului ar trebui să fii atentă pentru a afla răspunsul.

Limbajul de iubire al partenerului

A iubi pe cineva poate arăta diferit pentru fiecare individ. De aceea, este important să ai răbdare în a-l cunoaște și înțelege pe celălalt. Dacă tu și partenerul vă întâlniți de doar câteva săptămâni sau luni, este posibil să fie nevoie de ceva mai mult timp pentru a vă cunoaște mai bine. Dacă relația ta durează deja de ceva vreme și încă te întrebi dacă sunteți compatibili, există anumite semne și comportamente care te pot ajuta să evaluezi adevăratele lui sentimente.

 

În primul rând, este important să determini limbajul de iubire al partenerului. Conceptul de limbaj al iubirii a fost intens explorat în ultimii ani. Se pare că există cinci limbaje principale ale iubirii sau preferințe pentru anumite moduri de exprimare a iubirii în detrimentul altora. Ai putea să te familiarizezi cu ce le definește, pentru a vedea care s-ar aplica partenerului.

 

  1. Cadourile

Există parteneri care ți-ar da și luna de pe cer și își exprimă dragostea oferindu-ți cele mai frumoase cadouri. Astfel, dacă ai menționat în treacăt cât de mult ți-a plăcut Xerjoff parfum pe care l-ai mirosit întâmplător la o prietenă, este foarte probabil să ai parte de o surpriză cu prima ocazie ce se va ivi.

 

  1. Timpul

Pentru unii parteneri, timpul de calitate petrecut alături de o persoană este modul prin care îi arată acesteia că o iubesc. Un partener al cărui limbaj de dragoste este timpul de calitate va dori să planificați întâlniri frecvente, te va vizita ori de câte ori are ocazia și va menține contactul vizual constant în timpul conversațiilor.

 

  1. Atingerile

Deși este important să iei în considerare propriul nivel de confort atunci când vine vorba de apropierea fizică, un partener care este foarte afectuos s-ar putea să își exprime dragostea în acest fel. Va simți nevoia să te îmbrățișeze, să-ți mângâie părul ori să te țină de mână mereu.

 

  1. Cuvintele

Comunicarea deschisă este un aspect important al relațiilor sănătoase. Un partener care își arată dragostea prin cuvinte poate folosi adesea un limbaj amabil, încurajator și apreciativ atunci când îți vorbește. De asemenea, ar putea fi un bun ascultător; puțini sunt acei parteneri care te vor asculta cu interes atunci când le vorbești despre notele care te-au convins să achiziționezi Kilian parfum dama sau despre accesoriile care s-ar potrivi ținutei de seară, așa că te poți considera norocoasă.

 

  1. Serviciile

Există, de asemenea, persoane care își manifestă iubirea prin acțiuni altruiste și servicii pe care le fac pentru partener. De exemplu, dacă partenerul tău este o persoană căreia îi place să repare lucruri sau să-ți aducă o gustare atunci când vizionezi serialul preferat, este posibil ca el să își exprime dragostea prin acțiuni.

Sentimentele de iubire împărtășite

Iubirea este o emoție complicată și de multe ori diferă în funcție de circumstanțe sau de persoanele către care este îndreptată. Există persoane care sunt o companie excelentă, altele oferă sprijin atunci când ai nevoie sau au simțul umorului și împărtășesc valori comune. În baza acestor calități și altor lucruri care compun dragostea facem o alegere și apoi o validăm numind-o dragoste adevărată.

 

Iată ce ai putea să faci pentru a afla dacă partenerul îți împărtășește sentimentele de iubire și relația voastră se îndreaptă în direcția potrivită.

 

  • Întreabă-ți partenerul cum se raportează la relația voastră

 

Dragostea poate fi un sentiment complex și poate fi înțeles în forme diferite de către parteneri. Dacă vrei să știi care este poziția partenerului tău în ceea ce privește sentimentele pentru tine, cel mai bine ar fi să-l întrebi direct. Comunicarea deschisă și sinceră pune de obicei bazele oricărei relații sănătoase și de durată.

 

  • Oferă mai mult timp relației

 

Dacă te simți nesigură în ce privește iubirea pe care o simte partenerul sau nu ești pregătită să îl întrebi direct, ai putea încerca să acorzi mai mult timp relației, pentru a evalua sentimentele, acțiunile și personalitatea lui. Acest lucru te poate ajuta să îți dai seama dacă ai găsit iubirea adevărată. Dacă te vei simți în continuare confuză și ai acordat deja relației o perioadă semnificativă de timp, ar putea fi benefic să discuți cu un terapeut care te poate ajuta să găsești răspunsurile pe care le cauți.

 

Așadar, când vine vorba de relații, dorința de a găsi dragostea adevărată este o prioritate pentru cei mai mulți dintre noi. Însă, pentru a menține o relație pe termen lung, este important să fii încrezătoare în sentimentele partenerului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.