Cum îți poate afecta vremea caldă mașina

0

Odată cu debutul sezonului cald apar mai multe schimbări atât pe plan personal, în viața cotidiană, cât și în ceea ce privește grija față de autoturismul tău. Chiar dacă vara este, de regulă, un sezon potrivit pentru plimbările lungi cu mașina, vacanțe, iar condițiile meteo sunt aproape mereu de partea ta, acest lucru nu înseamnă că nu există aspecte care îți pot ridica probleme. De aceea este necesar să fii la fel de atent la nevoile mașinii tale și să faci la timp toate verificările. Iată câteva dintre felurile în care căldura îți poate afecta mașina:

Anvelopele

Presiunea din anvelope trebuie verificată constant, în special înainte de a pleca la drum lung, în orice sezon. Acest obicei nu trebuie ignorat pe timp de vară, deoarece vei organiza, cel mai probabil, drumuri în vacanță, la mare sau la munte. Schimbările de temperatură de pe drum pot afecta presiunea din anvelope. De asemenea, pe timp de vară, carosabilul este semnificativ mai cald, aerul este umed, iar călătoriile lungi își pot lăsa amprenta asupra mașinii tale. Fii mereu pregătit pentru situațiile neprevăzute atunci când plănuiești să pleci într-un road trip și cumpără din timp piese masini dacă ți-e teamă de o posibilă defecțiune suferită pe drum.

Sistemul de aer condiționat

Sistemul de aer condiționat este unul dintre cele mai importante elemente din mașina ta pe timp de vară. Cel mai probabil nu ai putea face față drumurilor cu mașina în temperaturile lunilor iulie și august dacă aerul condiționat nu ar funcționa normal. De aceea este important să faci verificările necesare cu atenție și fără amânare. Sistemul de aer condiționat sau climă este verificat și la reviziile anuale pe care trebuie să le faci în cadrul service-urilor autorizate ale reprezentanței. Dacă mașina ta nu are un sistem de aer condiționat potrivit pentru clima din România din acești ani, achiziționarea unei mașini cu specificații moderne te va ajuta. Fiecare pasionat de drumuri lungi cu mașina și de excursii trebuie să se bucure de un mediu ambiant potrivit. Atunci când cauți mașina ideală pentru această pasiune, ține cont și de impozitul pe care trebuie să îl plătești, în funcție de capacitatea cilindrică a motorului, în special dacă îți dorești o mașină mai mare, cu care să străbați poteci off-road.

Bateria

Durata de viață a bateriei este influențată de condițiile de drum atunci când călătorești mult. Vara aceasta poate fi marcată de road tripuri în jurul României, deoarece pandemia îți oferă prilejul perfect de a descoperi ceea ce se ascunde chiar în această țară. Vibrațiile la care este expusă bateria pot duce la defecțiuni mai mult sau mai puțin serioase. De asemenea, temperaturile foarte ridicate din timpul zilei supun bateria la un efort semnificativ. Dacă ai o mașină mai veche este indicat să ai mereu la tine cabluri auto de curent și să fii pregătit pentru situații imprevizibile. În cazul mașinilor vechi, dar și noi, este important să faci vizite la mecanic ori de câte ori observi anumite probleme și să te asiguri că acesta verifică mașina în detaliu înainte de a planifica o călătorie mai lungă.

 

Chiar dacă odată cu temperaturile ridicate dispar fenomenele meteo extreme, căldura îți poate afecta în aceeași măsură mașina și siguranța la volan. Pregătește-te de vară cu o vizită la service și ține cont de nevoile mașinii tale când pleci la drum în concediu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.