Cum îmbrăcăm ferestrele pentru o amenajare confortabilă și intimă?

0

Ferestrele reprezintă o parte importantă a locuințelor noastre. Prin urmare, au nevoie de o atenție aparte. Fie că optăm pentru o perdea subțire sau pentru o draperie groasă pentru a spori intimitatea, materialele textile pentru ferestre sunt esențiale. Pe lângă faptul că ne asigură confortul și discreția de care avem nevoie, pot transforma o cameră mohorâtă într-una fabuloasă.

Perdele și draperii pentru camera de zi

În camera de zi, posibilitățile de îmbrăcare a ferestrelor sunt cu adevărat nelimitate. Totuși, de dorit este să potriviți materialele textile cu modelul de fereastră. Cele mai multe perdele și draperii moderne vor spori eleganța spațiului, la fel cum o fac și jaluzelele romane. Perdelele transparente sunt necesare pentru a permite luminii naturale să inunde încăperea. Ferestrele drepte și dreptunghiulare sunt ușor de îmbrăcat cu perdele și draperii gata făcute, în timp ce ferestrele rotunde sau semilună vor avea nevoie de perdele la comandă. Perdelele lungi și culisante sunt potrivite pentru camerele de zi prevăzute cu uși glisante care fac trecerea pe o terasă. Perdelele culisante adaugă stil camerei de zi atunci când ușa glisantă nu este utilizată. Pentru un aspect simplu, optați pentru jaluzele verticale care împiedică pătrunderea luminii în cameră și nu se blochează în șina ușii.

Draperii pentru mai mult confort în dormitor

Când vine vorba de dormitorul nostru, ceea ce ne dorim cu toții este confidențialitate, confort termic și fonic, iar pentru asta, avem nevoie de draperii groase și închise la culoare. Deși iubim lumina naturală, la lăsarea serii, atunci când deja încercăm să îi transmitem creierului că urmează să mergem la culare, avem nevoie de confortul pe care îl oferă draperiile. Pentru o amenajare modernă sau minimalistă, optați pentru draperii uni, din materiale groase, cu căptușeală blackout.

Perdele bucătărie practice și estetice

Bucătăria are nevoie de lumină naturală. Bucătăriile întunecate nu sunt ideale pentru gătit și nici pentru servirea cafelei alături de prieteni. Dacă bucătăria dispune de mai multe ferestre, cu atât este mai frumoasă și mai primitoare. Cu toate acestea, ferestrele pot avea nevoie de perdele bucătărie cât mai ușoare și simple. Încercați să optați pentru perdele scurte, care nu reprezintă un potențial pericol într-o bucătărie, mai ales dacă aveți copii sau animale de companie. Pentru o bucătărie tradițională albă, perdelele cu imprimeuri sunt o alegere foarte bună, în timp ce bucătăriile rustice arată grozav cu jaluzele orizontale din lemn.

Perdelele, draperiile și toate celelalte materiale textile care îmbracă ferestrele sunt elemente importante din amenajarea casei. Acestea sunt funcționale, elegante și completează perfect decorul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.