Cum arată MagicHOME Fundeni, refugiul părinților cu copii bolnavi de cancer, construit în totalitate din donațiile românilor

0

MagicHOME Fundeni și-a deschis porțile, ieri, 26 noiembrie 2019, la doi ani de la cea mai răsunătoare campanie de strângere de fonduri din România, ce a mobilizat peste 100.000 de oameni.

Noua casă, situată în apropierea celui mai mare centru oncologic pediatric din țară (Institutul Oncologic București), are o suprafață de 750 de metri pătrați, 11 camere, 26 de paturi, un depozit și o sală de consiliere, unde vor avea loc ședințe de terapie.

Promisiunea unei case în București s-a transformat, între timp, într-o adevărată Rețea a Solidarității: 14 centre MagicHOME, care au oferit, până în prezent 10.000 de nopți de cazare pentru copiii bolnavi de cancer și părinții acestora.

Aproximativ 2.500 de copii din România sunt tratați pentru afecțiuni oncologice în toate centrele din țară. Pentru majoritatea acestor copii, centrele sunt însă departe de domiciliu, iar peste 70% dintre aceștia provin din familii cu o situație financiară modestă. Astfel, costurile cazării și transportului reprezintă un impediment major în cazul unui diagnostic precoce și tratamentului corespunzător, ceea ce reduce dramatic șansele de vindecare.

Aceasta a fost nevoia reală de la care a pronit, în anul 2017, campania „Împreună pentru MagicHOME’, care avea să devină cea mai emoționantă inițiativă de strângere de fonduri din România. 636 de oameni au ocupat, în centrul orașului, timp de 23 de zile și nopți, un scaun, simbol al tuturor scaunelor pe care părinții bolnavilor de cancer locuiesc pe durata tratamentului copiilor, în spital. Obiectivul: 100.000 de SMS-uri în valoare de 2 euro, necesare finalizării MagicHOME Fundeni, situată…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.