Cum alegi șosetele ideale pentru drumeții

0

Atunci când mergi în drumeție, este esențial să folosești echipament potrivit. Acesta nu include doar hainele, încălțămintea și rucsacul, ci și accesoriile, care contribuie la confortul tău în călătorie. Unele dintre cele mai importante accesorii pentru drumeții sunt șosetele de calitate, care îți garantează o experiență plăcută. Din fericire, ai la dispoziție numeroase tipuri, de la șosete groase și subțiri, la modelele lungi, scurte, din lână sau din materiale subțiri. Pentru că există atâtea opțiuni, probabil, te întrebi care sunt șosetele ideale pentru drumeții. Iată care sunt criteriile de care poți ține cont în alegerea șosetelor pentru drumeții, din rândurile de mai jos!

 

Optează pentru materialul potrivit

Printre cele mai populare pentru drumeții sunt șosetele din lână, un material călduros, care păstrează căldura la nivelul picioarelor, chiar dacă te uzi. De regulă, șosetele clasice din lână pot provoca mâncărimi, însă, cele din lână merinos sunt confortabile și prietenoase cu picioarele tale.

Un alt material pentru care poți opta este mătasea, extrem de comodă, însă, nu este la fel de rezistentă ca alte materiale. De regulă, mătasea absoarbe umiditatea pe care vrei s-o eviți în timpul drumeției. Poți opta și pentru șosete confecționate din materiale sintetice izolante, la fel de călduroase precum lâna. Spre deosebire de cele din lână, șosetele din materiale izolante sunt mai rezistente și se usucă rapid. Nu în ultimul rând, poți să porți o pereche de șosete Nike din bumbac gros, care împiedică apariția rănilor.

Alege șosetele în mărimea corectă

În alegerea șosetelor perfecte pentru drumeții, ține cont și de mărimea corectă. Alegerea mărimii pentru șosete este la fel de importantă ca alegerea încălțămintei. Dacă îți pui șosete prea mici te alegi cu răni și bătături, iar, dacă îți iei prea mari, te iriți sau aluneci. De aceea, este indicat să-ți cumperi șosete care corespund formei piciorului tău! În drumeții, poartă șosete prevăzute cu zone de amortizare la degete și la călcâi. În cazul în care porți șosete foarte plate, poți face bășici la tălpi.

Gândește-te la condițiile din drumeție

Nu în ultimul rând, înainte să achiziționezi șosetele, trebuie să iei în calcul și tipul drumeției în care mergi sau condițiile meteo. Astfel, dispui de următoarele variante:

  • Șosetele pentru expediții, cele mai groase modele pe care le găsești, îți oferă o amortizare optimă. Aceste șosete sunt ideale, dacă mergi în drumeții lungi, pe teren accidentat. În plus, dacă mergi în drumeție pe munte, acest tip de șosete este cel mai indicat. Renunță la ele, dacă mergi în drumeție vara sau primăvară.
  • Șosetele ușoare sau lightweight sunt cele mai potrivite pentru sezonul cald sau traseele simple, pentru că sunt subțiri. Acestea nu sunt realizate pentru a menține căldura în interior, ci pentru a absorbi umiditatea. Poartă-le în drumețiile făcute primăvara sau vara.
  • Șosetele midweight sunt concepute pentru a oferi o amortizare optimă, atunci când mergi, și o bună izolație, atunci când vremea este moderată spre rece. De cele mai multe ori, acest tip de șosete prezintă și întărituri în zonele de impact, precum călcâiul sau degetele.

 

Vrei să porți mai multe perechi de șosete, atunci când mergi în drumeție? Asigură-te că încălțămintea pe care o porți îți permite acest lucru,și nu te strânge. Poartă, întotdeauna, șosetele mai subțiri sub cele groase.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.