Culori și armonii de toamnă pentru agenda lunii octombrie

0

Nu uitați ”alertele”, adică piese sau mici părți muzicale pe care să le ascultați pe podcast sau youtube când citiți materialul. Dacă nu ajungeți la evenimente, măcar știți ce ați pierdut.

Purtați încă de acordurile Festivalului George Enescu, recomandările muzicale vin, aproape, firesc:

03, 04, 10, 11 Ateneul Român, 19.00 Filarmonica George Enescu își deschide stagiunea. La pupitru se va afla dirijorul Christian Badea, recunoscut de o planetă întreagă ca unul dintre cei mai buni dirijori ai zilelor noastre, iar noi, puțin mai avantajați, beneficiem și de impresionanta sa cultură muzicală și știința de a alcătui programe de concerte, de a construi o stagiune, la fel ca un festival. Soliști vor fi Liviu Prunariu – vioară și Mihai Ritivoiu – pian. Se va cânta Dvořák, Brahms, Musorgski Rahmaninov. Alertă: III. Finale. Allegro giocoso ma non troppo din Concertul în la minor pentru vioară și orchestră, op.53 de Antonin Dvořák (vă va aduce aminte de „Anotimupurile” lui Vivaldi)

06 Happy Cinema, 16.30 – Gala Aniversară: 50 de ani de activitate Placido Domingo. Acest imens concert a fost susținut pe Arena di Verona. Despre cariera lui Domingo, nu s-ar termina de scris ore întregi, în schimb, trebuie profitat de orice minut în care îl mai putem vedea activ.

12, 18 Sala Radio, 19.00Ioana Cristina Goicea va susține un recital de vioară, respectiv, va interpreta Concertul nr. 1 pentru vioară, op 26 de Bruch, alături de ONR. Important de notat că tocmai i-au fost lansate 2 CD-uri și, cel mai probabil, va acorda și autografe. La numai 25 de ani, Cristina nu numai că a câștigat prestigioase concursuri internaționale, dar are și un program…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.