Coronavirus ți-a schimbat viața. 3 întrebări esențiale pe care trebuie să ți le pui acum

0

Până acum ne bucuram de lucruri aparent banale, iar coronavirus le-a făcut inaccesibile. Nu mai putem merge la manichiură, coafor, nu mai stăm la coadă în magazine la cabinele de probă, nu mai putem ieși cu cei dragi în oraș. Să te relaxezi la soare, la o terasă, să dezbați probleme amoroase cu prietenele la cafea sau la cină… sună deja a vis frumos. Universul nostru a devenit casa, transformată (pentru norocoși) în birou. În condițiile astea adaptarea te invită la reflecție.

Ce pot face în contextul actual, coronavirus?

Sigur că cele enumerate mai sus reprezintă o infimă parte din ceea ce acum ne este interzis. Iar dacă ne concentrăm toată atenția pe ce nu mai putem face ajungem la un grad mare de frustrare și de furie. Așa că fă un pas în spate și analizează-ți resursele, alături de imaginea de ansamblu. Nu poți găsi soluții și nu poți îmbunătăți situația în care te afli dacă tu mental ești în trecut.

Lucrezi de acasă, iar după ce se termină programul de lucru, cu ce poți să-ți umpli timpul liber? Pai poți să gătești, să pictezi, să sculptezi sau modelezi în timp ce asculți muzică, să încerci croitoria dacă ai ustensilele necesare. Să citești cărțile acelea pentru care nu aveai niciodată timp. Mergeai la terapie? Nu trebuie să o întrerupi, psihoterapia se poate face și online. Gestionezi greu stresul? Există o mulțime de aplicații cu meditație ghidată.

În ce măsură pot acum să-mi împlinesc nevoile?

Se discută mult despre izolarea la domiciu. Dar este o foarte mare diferență între distanțarea socială și izolarea socială. Solitudinea are costuri emoționale extrem de mari, ajungându-se chiar și la depresie. Așa că în…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.