Coenzima Q10 si acidul Hialuronic: proprietati si beneficii

0

In ultimii ani auzim tot mai des vorbindu-se despre coenzima Q 10 sau despre acidul hialuronic. Pe piata au aparut diverse produse cosmetice care detin in compozitie aceste doua elemente. Insa stim ce rol are fiecare dintre ele, si mai ales ce beneficii ofera organismului nostru? Revista womenontop.ro va ofera raspunsuri la aceste intrebari. Iata ce va putem spune!

Coenzima Q10 (CoQ10), cunoscuta si ca vitamina Q sau ubiquinona, este o molecula organica prezenta in toate celulele, in special in membranele celulare si in mitocondrii. Acestea din urma sunt „organele intracelulare”, adica interiorul celulelor noastre, in care au loc reactiile chimice necesare producerii energiei. In practica, coenzima Q10 este implicata in reactia care produce ATP, adenozina trifosfat, molecula pe care celulele noastre o produc pentru a stoca energia utilizata pentru principalele functii metabolice. Molecula CoQ10 si functia sa, au fost descoperite la mijlocul secolului trecut.

Molecula este sintetizata de celulele corpului nostru, dar eficienta acestei productii este redusa in mod natural prin imbatranire, in caz de malnutritie si la pacientii, mai mult sau mai putin varstnici, care sufera de boli cronice. Literatura stiintifica a aratat, de asemenea, ca terapia de scadere a colesterolului cu statine este capabila sa reduca concentratia celulara de CoQ10, dar si alte medicamente utilizate frecvent inhiba sinteza de aceasta coenzima.

Suplimentarea cu ubiquinona poate fi utila in toate cazurile in care este indicat sprijinul antioxidant, cum ar fi in cazul atacurilor de cord, a anumitor tipuri de cancer si in migrene. Suplimentarea de Q10 favorizeaza, de asemenea, supravietuirea pe termen lung la pacientii care au suferit stop cardiac. Puterea antioxidanta s-a dovedit a fi protectoare impotriva unor boli degenerative, precum boala Parkinson. In farmacii si nu numai sunt disponibile diferite suplimente, fara a fi necesara o reteta, pe baza acestei coenzime. Toate…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.