Clătite cu Brânză Dulce și Stafide la Cuptor

0

Clătitele cu brânză la cuptor promit un răsfăț minunat cu gustul lor bogat în savoare. Delicioase și fine, clătitele gratinate se îmbină perfect cu umplutura cremoasă de brânză dulce, desăvârșită de aromele delicate de stafide și vanilie.

Pentru clipele în care vrei să savurezi ceva dulce și foarte bun la gust, ți-am pregătit o rețetă pe cât de ușoară, pe atât de delicioasă. Vei îndrăgi armonia de arome și texturi pe care o obții fără prea mult efort! Pe lângă rețetă, vei găsi și câteva trucuri pentru a prepara la cuptor clătitele perfecte din Făina albă superioară Boromir.

Clătite cu brânză și diferite arome

Rețeta noastră de clătite cu brânză la cuptor poate fi adaptată ușor după cum îți place. Noi am aromatizat umplutura de brânză dulce cu esență de vanilie și coajă rasă de lămâie. Esența de vanilie poate fi înlocuită sau completată cu esență de rom. De asemenea, poți înlocui coaja de lămâie rasă cu coajă de portocală rasă.

Dacă nu vrei să folosești stafide, poți să pui în umplutură merișoare deshidratate. Gustul lor dulce-acrișor creează un contrast minunat de arome. Umplutura de brânză și smântână poate fi completată și cu fructe proaspete de dimensiuni mici: afine, mure, zmeură, căpșuni sau coacăze. În cazul în care vrei să încerci și varianta sărată, nu trebuie decât să umpli clătitele cu telemea sau cașcaval și mărar.

Cum obții cele mai bune clătite cu brânză la cuptor?

În rețeta clasică de clătite franțuzești de pe blogul nostru ți-am pregătit mai multe sfaturi de preparare. După ce le-ai preparat trebuie să te ocupi de umplutura de brânză. Este important să folosești o brânză de vaci grasă și scursă de zer pentru ca umplutura să nu iasă apoasă. Cât despre smântână, cel mai bine ar fi să aibă cel puțin 20% grăsime și o textură densă.

Toate ingredientele pentru umplutură se amestecă bine într-un bol mare, urmând ca mai apoi să umpli clătitele și să le lași la rumenit în cuptor. Ca să iasă mai fragede, unge tava cu unt înainte să așezi clătitele în ea. Odată scoase din cuptor, clătitele cu brânză se servesc cu multă smântână sau dulceață de fructe.

Clătite aromate și fragede din Făina Boromir

Făina albă superioară Boromir conferă clătitelor o textură fină și un gust desăvârșit de care nu te mai saturi. Aromate, moi și elastice, clătitele rumene completează minunat umplutura de brânză. Făina Boromir este preparată din boabe de grâu atent selecționate pentru ca tu să ai parte de o experiență autentică a gustului.

Pe blogul Boromir găsești și alte rețete de clătite numai bune de servit cu cei dragi. Află cum prepari pancakes sau clătite americane, dar și clătite pufoase cu fulgi ciocolată. Sunt bunătățile ideale pentru micul dejun, dar merg savurate și ca gustare dulce sau desert.

Comandă online Făina Boromir de pe boromirmarket.ro, magazinul de unde poți alege ingrediente și delicii de cea mai bună calitate. Tot acolo găsești și Checurile Ciocco Boromir cu gust bogat și fulgi de ciocolată, multe sortimente de produse de patiserie congelate, dar și noua colecție Prăjitura Îngerilor ce te încântă cu pandișpanul pufos și cremele exotice de mango, fistic și cocos.

Ingrediente clătite cu brânză – 12 Porții

Pentru 12 clătite clasice:

  • 260g Făină albă superioară Boromir
  • 4 linguri de zahăr alb
  • 4 ouă la temperatura camerei
  • 600ml lapte
  • 2 lingurițe de esență de vanilie
  • vârf de sare
  • 2 linguri de unt topit și răcit (opțional)

Pentru umplutura de brânză:

  • 600 g brânză de vaci dulce
  • 200 g smântână grasă
  • 150 g zahăr + opțional 1 plic zahăr vanilat
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 3 ouă
  • coajă rasă de la 1 lămâie sau 1 portocală
  • 150 g stafide
  • vârf de sare

Mod de preparare clătite cu brânză la cuptor

PASUL 1

Pentru început trebuie să prepari clătitele. Într-un bol încăpător amestecă ingredientele uscate: Făina Boromir cernută, sarea și zahărul. Apoi amestecă foarte bine în alt bol laptele, esența de vanilie, ouăle și untul topit, răcit la temperatura camerei. Combină compoziția lichidă cu cea de ingrediente uscate și amestecă cu telul astfel încât să se omogenizeze. Poți folosi mixerul dacă te grăbești.

PASUL 2

Acoperă compoziția cu folie alimentară și las-o la odihnit timp de 15-30 de minute. Încinge o tigaie cu unt sau ulei, apoi toarnă cu polonicul cam 3-4 linguri de compoziție în mijlocul tigăii. Stratul de compoziție trebuie să fie subțire. Rotește tigaia imediat ce ai pus compoziția ca să o distribui uniform. Prăjește clătitele pe fiecare parte până când se formează o crustă ușor crocantă și apar pete mici maronii. Așază clătitele una peste alta pe un platou și acoperă-le cu folie cât timp te ocupi de umplutură.

PASUL 3

Urmează să pregătești umplutura pentru clătite. Amestecă într-un bol mare brânza, zahărul, ouăle, smântâna, sarea, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie.

PASUL 4

Preîncălzește cuptorul la 170 de grade C, apoi unge tava cu puțin unt. Umple clătitele, după care le poți rula sau le poți împături. Rumenește în cuptor clătitele cu brânză timp de 30-40 de minute. Servește-le calde la masa în familie alături de smântână sau dulceață dulce-acrișoară de fructe. Poftă bună!

Alături de Boromir gătești cele mai gustoase mâncăruri!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.