Circuitul urii pe Internet, de la Dana Budeanu la Gabriela Firea (?)

0

Despre ce este vorba? Dana Budeanu este o persoană cunoscută în peisajul bucureștean pentru un mariaj încheiat cu mulți ani în urmă cu jurnalistul Radu Budeanu, pentru colecțiile ei vestimentare și pentru o carte, un Manual de stil care se inspiră abundent, și acesta este un eufemism, dintr-un volum similar publicat de Nina Garcia, jurnalistă americană de modă. Dana Budeanu are, de câțiva ani, și o rubrică permanentă în cadrul emisiunii Vorbește lumea de la Pro TV, Verdict – un spațiu generos în care critică aparițiile vedetelor la felurite evenimente mondene.

Dana Budeanu pare să fie și o apropiată a PSD – ceea ce nu este de criticat, căci, până la urmă, oricine are dreptul la simpatiile și antipatiile sale politice. Ca atare, ea își folosește uneori conturile de social media pentru a-și exprima opiniile legate de ceea ce se întâmplă în peisajul politic românesc. De altfel, în plină campanie electorală, contul său (pe care comentariile sunt dezactivate) distribuie din plin păreri ironice despre candidați, amenințări voalate și cugetări inspirate de trecutul și prezentul unor oameni politici pe care, sugerează chiar postările cu pricina, Dana Budeanu i-ar cunoaște bine.

Acesta este contextul în care Dana Budeanu a ales să critice inițiativa #noifacemunspital, a organizației Dăruiește Viață, fondată de Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu (cele două au fost premiate la ultima ediție ELLE Style Awards cu trofeul ELLE Women, pentru inițiativa lor extraordinară de a construi un spital – primul spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România, în curtea spitalului Marie Curie; și sunt bine cunoscute publicului pentru intervențiile lor în spațiul…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.