Cinci lucruri pe care ar trebui să le ai în trusa medicală de acasă

0

 

O trusă medicală bine echipată este esenţială în orice casă, pentru toate situaţiile neprevăzute în care se întâmplă mici accidente sau în cazul în care tu sau unul dintre membrii familiei nu vă simţiţi bine. Indiferent dacă e vorba de o simplă răceală sau ceva mai grav, în unele cazuri poţi trata simptomele acasă. Medicamentele şi produsele de îngrijire necesare pot atenua rapid disconfortul și te pot ajuta să începi să te simți mai bine într-un timp mai scurt. 

 

Trusa medicală trebuie verificată cel puţin o dată pe an, pentru a elimina toate produse expirate şi a le înlocui cu altele, dar şi pentru a adăuga componente noi. Nu uita să discuţi cu medicul tău de familie sau cu un farmacist despre produsele pe care să le pui în această trusă, mai ales dacă nu eşti sigur de efectele anumitor medicamente sau de felul în care ele pot interacţiona cu alte tipuri de tratament. Iată ce ar trebui să conţină trusa ta.

1. Medicamente pentru durere şi febră

Durerea şi febra sunt două dintre cele mai comune probleme pe care le poţi trata acasă, dacă ele nu sunt legate de boli cronice pentru care ai primit deja o reţetă. Aşadar, în trusa ta medicală de acasă ar trebui să ai, în primul rând, medicamente pe bază de ibuprofen, care ajută în diferite situaţii, de la cefaleea adulţilor, la tratarea simptomelor unor boli ale copilăriei, cum ar fi herpangina sau oreionul, în cazul celor mici. În al doilea rând, ar trebui să ai mereu în casă paracetamol, varianta pentru copii şi pentru adulţi, în caz de simptome de răceală şi gripă. În ultimul rând, aspirina ar trebui să se regăsească şi ea în trusa ta medicală, dar consultă întotdeauna medicul înainte de a o administra copiilor.

2. Soluţie de curăţare, bandaje şi unguente

Micile răni care nu necesită atenţie medicală pot fi îngrijite acasă. Înainte de orice, rana trebuie curăţată folosind comprese sterile şi apă oxigenată sau rivanol. După ce ai parcurs această etapă, poţi aplica un bandaj steril sau un plasture în funcție de situaţie şi de superficialitatea plăgii. Dacă rana pare mai serioasă, poţi aplica un unguent cu antibiotic înainte de a pune un bandaj.

3. Pastile pentru răceală şi gripă

În funcţie de recomandările medicului tău sau a experienţelor tale anterioare, pune în trusă şi medicamente formulate special pentru răceală sau gripă. De asemenea, nu uita să adaugi un sirop de tuse, eventual unul care se potriveşte atât pentru tusea productivă, cât şi pentru cea seacă, pastile pentru durerile de gât şi un spray cu apă de mare pentru curăţarea căilor nazale. De asemenea, din trusa ta medicală nu poate lipsi termometrul.

4. Tratament pentru probleme digestive

Problemele digestive care nu ţin de afecţiuni specifice pot fi şi ele tratate la domiciliu în siguranţă. În acest sens, cărbunele medicinal poate fi foarte util în cazuri de indigestie sau de balonare. Medicamentele antiacide sunt şi ele importante, mai ales în cazul în care suferi de arsuri gastrice. De asemenea, antidiareicele trebuie să se regăsească în trusa ta medicală de acasă, în varianta pentru adulţi şi cea pentru copii. 

Când cumperi astfel de medicamente, poţi achiziţiona şi săruri de rehidratare. Organismul poate fi deshidratat după puseuri de febră sau după episoade diareice, deci e nevoie să-l ajuţi să-şi regăsească echilibrul. 

5. Medicamente pentru alergii

Simptomele alergiilor pot fi cu adevărat neplăcute, însă antihistaminicele pot ajuta. Aceste medicamente, care se eliberează şi fără prescripție medicală, ameliorează simptomele, dar trebuie să ai în vedere că multe dintre ele provoacă somnolenţă. Înainte de a alege produsul potrivit pe care să-l pui în trusa ta medicală, discută şi cu medicul de famile şi cu pediatrul, în cazul medicamentelor pentru copii. 

 

Aşadar, acestea ar fi produsele esenţiale de pus într-o trusă medicală, dar la ele se pot adăuga orice alte medicamente sau dispozitive medicale recomandate de doctorul tău în funcţie de problemele de sănătate specifice.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.