Cele mai îndrăgite cinci produse de patiserie și cum le poți pregăti acasă

0

Fie că ești un iubitor al produselor de patiserie, al dulciurilor în general sau, pur și simplu, îți place să iei câte o pauză de la viața cotidiană într-un mod cât mai plăcut, atunci este bine să alegi numai produse de calitate. Patiseria franceză este recunoscută în întreaga lume pentru delicatesele sale din sfera dulciurilor: de la faimosul croasant cu unt până la pain au chocolat, pateuri sărate sau brioșe pufoase, aceste preparate sunt îndrăgite de majoritatea celor care le încearcă.

 

Chiar dacă par dificil de preparat, majoritatea se pot face cu succes chiar la tine acasă, cu ingredientele și tehnicile potrivite. Mai jos vei regăsi secretele preparării celor mai apreciate cinci produse de patiserie.

 

1.   Croasante

Croasantele sunt probabil unele dintre cele mai îndrăgite produse și se pot găsi, de asemenea, în orice brutarie. Nu doar că au un foitaj perfect învelit într-o multitudine de straturi subțiri, ci și un gust bogat, mai ales dacă este completat de diverse umpluturi (ciocolată, gemuri de fructe, unt de fistic sau alune).

 

Pentru a putea face un croasant chiar la tine acasă, cel mai bine este fie să cumperi un aluat, fie să te înarmezi cu ceva mai multă răbdare.

 

Dacă alegi să pornești de la zero, ține minte faptul că untul trebuie răcit bine și încorporat în aluat prin întinderi succesive. Cel mai simplu este să urmărești un videoclip în care un patiser face aceste plieri, pentru a te asigura că îți vor ieși în mod corect. Apoi, modelează triunghiurile și lasă la dospit înainte de coacere.

 

2.   Pain au chocolat

Probabil la fel de faimos precum croasantul este pain au chocolat. Acest produs de patiserie ascunde în miezul său pufos ciocolată neagră sau cu lapte.

 

Rețeta urmează în mare parte pașii unui croasant umplut, însă modelarea se realizează puțin diferit. Este important de reținut faptul că se umple înainte de modelare și se sigilează bine în colțuri, pentru ca umplutura să nu iasă în timpul coacerii.

 

Persoanele cu intoleranță la gluten pot opta fie pentru variante de făină fără gluten, fie pentru două felii de paine fara gluten și o umplutură la mijloc, încălzite, pentru a mima cât mai bine un desert obișnuit.

 

3.   Pateuri sărate

Pateurile sunt excelente gustări de mijloc de zi, servindu-se fie ca aperitiv de sine stătător, sau în combinații cu alte produse (ex: jambon, brânză, spanac, ciuperci, carne).

 

Pentru a putea obține niște pateuri simple, cumpără un foitaj special, modelează-l cum dorești și coace-l la cuptor/friteuză cu aer cald. Pentru cele cu umplutură, adaugă alimentele alese înainte de modelare și asigură-te că sigilezi bine colțurile.

 

4.   Pandișpan

Un pandișpan pufos este un desert extrem de plăcut, consumat ca atare sau ca bază pentru prăjituri sau torturi cu glazuri și umpluturi diverse.

 

Secretul preparării stă în separarea ouălor (fiind esențială baterea albușurilor spumă și încorporarea ulterioară în mod delicat în aluatul ce conține gălbenușuri). Nu uita să adaugi esență de vanilie după gust și să coci blatul la foc mic.

 

Lasă să se răcească bine înainte de umplerea cu frișcă sau fructe.

5.   Brioșe

Brioșele sunt gustări ideale atât pentru micul dejun, cât și ca un snack dulce savurat pe parcursul zilei. Le poți cumpăra direct de la o brutărie/patiserie, sau le poți face chiar tu, în confortul casei.

 

Pentru a le pregăti acasă, trebuie să ai un aluat pe bază de lapte, ouă, făină și unt, la care vei adăuga diferite esențe și, opțional, bucăți de ciocolată, nuci sau fructe. Te-ar ajuta să ai niște forme speciale de brioșe atât pentru ușurința turnării compoziției, cât și pentru cea a ornării ulterioare.

 

În concluzie, deși pot părea complicate, cele mai populare delicatese de patiserie se pretează cu succes și preparării în casă. Fie că vrei să le savurezi direct de la patiseria preferată sau vrei să le pregătești chiar tu, aceste pauze dulci îți vor prinde extrem de bine indiferent de zi.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.