Ce Sunt şi Cum se Folosesc Gelurile UV Pentru Unghii

0

Dacă vrei să te bucuri mai mult timp de o manichiură impecabilă, strălucitoare şi cu un aspect profesional, nu există modalitate mai bună decât cea oferită de gelurile UV pentru unghii. Puţin nail art, câteva strasuri şi o culoare la modă şi vei obţine acelaşi impuls de încredere ca şi cel dat de o ţinută fabuloasă. 

Iar partea frumoasă vine abia acum! Dacă manichiura cu oja obişnuită se poate ciobi după doar trei zile, cea realizată cu geluri UV poate dura până la patru săptămâni, fără să fie necesar să renunţi la activităţile obişnuite. 

 

Ce sunt gelurile UV pentru unghii?

Gelurile UV sunt produse omogene în care monomii şi oligomerii rămân în stare semilichidă, pentru că nu au polimerizat. Poţi privi gelurile UV pentru unghii ca un fel de preamestec de gel acrilic. Gelurile UV se întăresc prin polimerizare timp de două minute sub lampa UV sau timp de 30 de secunde sub lampa cu LED.

 

Unghiile cu gel se întăresc în urma unei reacţii cu radicali liberi, când foto-iniţiatorul din rășină intră în reacţie cu lungimea de undă a lămpii şi au un miros slab, aproape insesizabil. Lacurile cu GEL sunt mai durabile şi mai rezistente decât cele acrilice sau clasice şi îşi păstrează aspectul şi strălucirea mult mai mult timp. 

 

Pentru ce sunt folosite gelurile UV de unghii?

Gelurile UV pentru unghii se folosesc acasă sau la saloanele profesionale pentru a face manichiuri superbe, durabile şi strălucitoare. Iată câteva dintre avantajele şi beneficiile utilizării acestui produs:

 

Manichiura este de lungă durată – O manichiură realizată cu gel UV va dura până la patru săptămâni. Nu se ciobeşte şi nici nu se decojeşte uşor. 

 

Manichiura va arăta impecabil – Pentru că gelurile se întăresc repede şi sunt rezistente, manichiura va fi omogenă, fără pete şi scame. 

 

Protejează unghiile – Dacă ai unghii slabe sau predispuse către rupere şi exfoliere, vei fi încântată de gelurile UV care protejează unghiile. Odată aplicate, funcţionează ca o barieră naturală împotriva poluanţilor şi a murdăriei.

 

Se usucă foarte repede – Dacă utilizezi oja clasică, uscarea completă poate dura chiar şi o oră, timp în care sunt şanse mari să îţi strici manichiura. Cu gelurile UV însă, uscarea va dura maximum două minute sub lampa UV şi doar 30 de secunde sub cea cu LED, după care unghiile tale sunt în perfectă siguranţă.

 

Sunt disponibile în diverse culori şi texturi – Gelurile UV sunt extrem de versatile şi, pentru că sunt disponibile în sute de culori şi numeroase texturi, poţi experimenta chiar şi cele mai fabuloase modele. Straturile sunt uşor de aplicat şi de fixat şi vei putea să îţi explorezi creativitatea folosind culori îndrăzneţe, luminoase, metalice, strălucitoare sau mate. 

 

Unghiile arată şi se simt exact ca cele naturale – Pentru că gelurile UV se aplică în straturi subţiri, unghia îşi păstrează flexibilitatea şi se va comporta mult mai natural decât dacă ai folosi produsele acrilice care pot rigidiza unghia. 

 

Cât rezistă gelurile UV pe unghii?

Dacă au fost corect aplicate, gelurile UV pot rezista pe unghii până la patru săptămâni. Însă, cu cât vor sta mai mult, cu atât devin mai rigide şi mai dificil de îndepărtat. De aceea, specialiştii recomandă ca manichiura cu gel să nu fie menţinută mai mult de două săptămâni. Oricum, după această perioadă încep să crească şi unghiile naturale şi devin vizibile.

De asemenea, pentru a te bucura mereu de unghii sănătoase şi frumoase şi a putea reaplica gelurile UV ori de câte ori doreşti, este extrem de important să înveţi să le îndepărtezi adecvat şi să urmezi cât mai riguros toate recomandările. 

 

Ce poţi face pentru ca manichiura cu gel UV să dureze mai mult?

Hidratează de fiecare dată cuticulele – Pentru ca mâinile tale să arate cât mai bine, investeşte într-un ulei de calitate pentru hidratarea şi întreţinerea unghiilor. Astfel, unghiile şi cuticulele nu se vor rupe şi nici ciobi.

Aplică un top coat şi refă periodic suprafaţa – Dacă apare o imperfecţiune cât de mică pe suprafaţa unghiilor, ocupă-te de ea imediat. Pileşte uşor suprafaţa cu o pilă fină şi aplică un produs de protecţie. 

Păstrează-ţi unghiile uscate – Chiar dacă manichiura cu gel este durabilă şi rezistentă, în contact cu apa fierbinte poate avea de suferit. De aceea, dacă vrei să o păstrezi intactă cât mai mult timp, poartă mănuşi de cauciuc când speli vasele. 

 

Gelurile UV sunt sigure pentru unghii?

Dacă ştii să le aplici şi să le îndepărtezi corespunzător, gelurile UV sunt sigure pentru unghii şi chiar sunt recomandate persoanelor cu unghiile subţiri şi predispuse către rupere.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.