Ce spun medicii despre intervențiile estetice cu rezultate dezastruoase

0

Atunci când mergi la doctor este întotdeauna un act de încredere. De aceea este atât de cutremurător să vezi cazurile unor persone mutilate de oameni fără pregătirea sau experiența necesară, cum s-a întâmplat recent într-un caz extrem de mediatizat. Și specialităţile medicale cu cel mai mare grad de risc sunt chirurgia și ginecologia, după cum cum reiese din statisticile Colegiului Medicilor din România.

Îmi dau seama că mulți dintre noi nu au neapărat uneltele necesare pentru a-și alege un medic estetician sau dermatolog bun, care ar amplifica șansele unei intervenții reușite, fie că vorbim despre implanturi mamare sau de o banală injecție cu toxină botulinică. Ce poți face, ca pacient, să te pui la adăpost de riscuri inutile, atunci când apelezi un domeniu cu care nu ai tangențe? Am cerut părerea a trei medici specialiști în legătură cu criteriile de care trebuie să ținem cont, dar și cu măsurile de precauție pe care trebuie să le luăm atunci când decidem să optăm pentru o intervenție de ordin plastic.

Morad Iancu, medic specialist chirurgie plastică

„Ca în orice altă specialitate din domeniul medicinei, și în medicina estetică și chirurgia plastică există niște riscuri, odată ce apelăm la acest gen de intervenții. Datorită faptului că în ultimii ani cererea pentru acest gen de tratamente și operații a crescut semnificativ, e firesc să crească și interesul persoanelor necalificate, al saloanelor cosmetice, precum și al distribuitorilor de produse de calitate slabă de a activa în acest domeniu. De aici pleacă și tragediile. Nu trebuie să uităm că reacțiile adverse și complicațiile din urma unei proceduri nu sunt doar de ordin estetic, pot deveni fatale.

Odată ce te-ai hotărât să apelezi la ajutorul medicinei plastice, pentru a scădea riscurile, vă recomand…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.