Ce sa faci dupa ce te certi cu un prieten

0

Una dintre cele mai dureroase experiente prin care poti trece in viata este sa te certi cu un prieten; si nu ne referim la o cunostinta ocazionala, ci la un prieten adevarat. Uneori totul se poate intampla pe neasteptate, luandu-te prin surprindere, alteori tensiunile din relatia voastra de prietenie se intensifica atat de mult, incat chiar daca iti dai seama ce urmeaza sa se intample, parca nu te poti controla.

Chiar daca se intampla sa te certi cu cel mai bun prieten, nu trebuie sa te demoralizezi, caci uneori aceste neintelegeri sunt perfect normale, ele facand parte din procesul de consolidare a prieteniei dintre voi. Este imposbil ca doi oameni aflati intr-o relatie (fie de prietenie sau de orice alt tip) sa nu se contrazica ocazional – secretul consta insa in a directiona totul spre o cearta constructiva.

Daca disputa voastra este ma mult decat  simpla divergenta de opinii, iata cam ce ai putea face pentru a rezolva situatia:

Linisteste-te

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci atunci cand ai o rabufnire nervoasa este sa te detasezi de situatie si de persoana cu care ai intrat in conflict. E posibil sa ai nevoie de o zi sau poate chiar doua pentru a depasi starea de nervozitate si a putea privi lucrurile dintr-o perspectiva mai obiectiva. Nu lasa insa sa treaca mai mult tmp decat atat, pentru ca este posibil ca mai tarziu neintelegerea sa se agraveze, in loc sa se rezolve.

Perioada de linistire depinde de persoanele implicate. Daca atat tu cat si prietenul tau vet putea lasa rapid la o parte resentimentele, puteti trece la etapa discutiilor. Daca rabufnirea ta fost plina de manie, ar fi mai bine sa-ti iei un timp mai mare de gandire, ca sa te poti calma si analiza stuatia fara nervi.

Incearca sa vezi lucrurle din punctul de vedere al prietenului tau
Dupa cateva zile de la cearta, ia legatura cu prietenul tau si cere-i sa discutati despre neintelegere. Este posibil ca, desi tu sa fi gata sa reiei…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.