Ce poți să faci ca să duci o viață mai ușoară când stai la curte

0

Dacă plănuiești să lași viața de la bloc în urmă și să te muți la casă, ori stai deja la curte, ca să îți ușurezi viața de zi cu zi, deci să îți sporești confortul și să fii cât mai eficient când vine vorba de treburile gospodărești, este necesar să faci anumite investiții. În consecință, în funcție de bugetul și de nevoile tale, iată câteva sfaturi utile pe care să le pui în practică. 

Apelează la tehnologia de ultimă generație

Pentru că stai la casă, ai posibilitatea să alegi un sistem eficient de încălzire a apei, adică să apelezi la o sursă regenerabilă de energie, deci, instalează-ți un panou solar apa calda. Acest model are o durată de viață sporită, gradul de absorbție a radiațiilor solare este unul ridicat, iar calitatea sa este una superioară. De asemenea, ca să fii cât mai eficient când vine vorba de consumul de apă menajeră și totodată să ai și confort sporit, instalează-ți în baie o baterie dus, împreună cu o cabină și un lavoar. 

Lucrurile care îți facilitează treburile gospodărești

De exemplu, când vine vorba de îngrijit gazonul, apelează la o mașină de tuns iarba. De asemenea, dacă vrei să îți amenajezi o grădină, folosește un motocultor sau o motosapă pentru prelucrarea pământului și pentru plantarea semințelor. Iar dacă îți dorești să ai la dispoziție fructe și legume proaspete, chiar și pe timpul iernii, o să îți prindă bine niște solarii. În plus, atunci când apare o inundație și vrei să drenezi apa murdară o să ai nevoie de o pompă submersibilă, pe care o poți folosi și la irigații. Pe de altă parte, când vine vorba de securitatea locuinței, în primul rând o să îți prindă bine un kit de automatizare a porților batante, astfel încât acestea să se închidă automat. Iar ca o măsură suplimentară de siguranță, instalează-ți câteva camere de supraveghere, la interior, dar și la exteriorul casei. Ba mai mult, ia în calcul și calamitățile, deci, ca să te asiguri că bunurile tale de valoare vor rămâne în siguranță, apelează la seifuri, casete de valori, dar și la detectoarele cu senzori pentru fum, gaz sau incendiu. 

Câștigă timp cu ajutorul aparatelor smart

Când vine vorba de treburile casnice, o să ai nevoie de niște ajutoare de nădejde, ca să câștigi timp prețios. Gândește-te, de exemplu, la ce ai avea nevoie în bucătărie. Sigur o să îți prindă bine un cuptor cu microunde, ca să încălzești mâncarea în timp util. De asemenea, dacă nu ai chef să gătești, poți apela mereu la un multicooker, ca să consumi preparate sănătoase. În plus, când vine vorba de curățenie, lasă un robot de aspirare să facă tot greul, în timp ce tu te relaxezi. Pe de altă parte, pe timpul iernii îți va fi greu să usuci hainele afară, așa că folosește o mașină de spălat care are un uscător încorporat. În același mod, sigur nu te-ar deranja o mașină de spălat vase, ca să nu îți mai pierzi timpul cu detergentul și buretele. 

 

Acum, depinde și care sunt planurile tale cu privire la confortul pe care ți-l dorești, fie cel din casă, fie cel din afara acesteia. Important este să apelezi la deciziile care îți vor ușura viața de zi cu zi. De exemplu, poate o să ai nevoie de o mașină, ca să te deplasezi mai ușor, fără să mai depinzi de mijloacele de transport în comun. Pe de altă parte, poate vrei să ai parte de o atmosferă specială în fiecare seară, indiferent de activitatea pe care vrei să o faci în propria locuință, deci, cu siguranță, să îți instalezi un sistem de iluminat smart va fi o decizie înțeleaptă. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.