Ce pantofi poți purta în zilele ploioase de vară

0

Prin definiție, vara este anotimpul ținutelor lejere și al încălțărilor comode, însă trebuie să fii pregătit întotdeauna și pentru zilele mai puțin însorite. O ploaie de vară care te ia pe nepregătite îți poate da toate planurile peste cap, dacă nu ai în garderobă și una sau mai multe perechi de pantofi cu care să parcurgi orașul fără să te uzi la picioare.  

Pentru a nu ajunge într-o astfel de situație, îți prezentăm cele mai practice și mai comode modele de încălțăminte, ideale pentru zilele ploioase de vară.

Sneakers, pentru ținutele casual

Dacă nu trebuie să ajungi la o întâlnire de afaceri importantă sau nu ești așteptat la un eveniment cu ștaif, nu are rost să adopți o ținută foarte elegantă în zilele ploioase. Chiar dacă nu ieși din casă fără umbrelă, riști ca rafalele de ploaie să îți „înmoaie” bunătate de costum, iar în acest caz, ziua ta va fi ruinată definitiv. Cea mai potrivită pentru o astfel de vreme este ținuta casual, la care poți asorta o pereche de sneakers. Cei din gama de încălțăminte CCC sunt ideali, având o talpă suficient de înaltă pentru a nu se uda atunci când calci prin bălți și fiind realizați din material impermeabil.

În plus, sunt și foarte comozi și îi poți găsi într-o mare varietate de modele și culori.

Cizme de vară, pentru un look mai excentric

A trecut de mult vremea în care cizmele erau încălțări doar pentru sezonul de toamnă-iarnă, purtarea lor devenind o obișnuință și pentru perioada sezonului estival. Evident, nu este vorba de aceleași modele pentru iarnă, ci de unele adaptate pentru sezonul cald, mult mai lejere și aerisite. Pentru aceasta sunt prevăzute cu o serie de striații și găurele, care sunt dispuse în partea superioară, pentru a permite piciorului să respire. Partea din zona inferioară a piciorului nu este perforată, iar asta le face încălțările ideale pentru zilele ploioase din sezonul cald.

Ghete din cauciuc, pentru nonconformiști

Cauciucul este un material mai puțin convențional pentru încălțăminte, însă extrem de eficient atunci când vine vorba de protecție împotriva umezelii. Ghetele și cizmele din cauciuc sunt sută la sută impermeabile și pot fi chiar elegante, dacă designerul se concentrează și pe acest aspect. De aceea, încălțările din cauciuc pot fi purtate atât prin oraș atunci când plouă cu găleata dar și atunci când mergi la un concert open-air în plin câmp sau ieși la o plimbare prin parc după o ploaie sănătoasă.

Modelele sunt diverse, de la ghete deasupra gleznei la cizme până sub genunchi, în culori simple sau cu desene vesele, cu toc foarte jos sau chiar fără.

Botine de vară, pentru un plus de eleganță

Dacă vrei să adopți o ținută mai elegantă chiar și într-o zi ploioasă, botinele de vară sunt cel mai potrivit accesoriu, când vine vorba de încălțăminte. Sunt ușoare și confortabile, așa cum trebuie să fie o încălțăminte de vară, iar materialul este unul impermeabil, așa că le poți purta fără grijă prin ploaie.

Una alt avantaj este adaptabilitatea, putând fi asortate cu rochii fuste, jeanși, dar și cu o pereche de pantaloni eleganți.  

Sandale, dacă vrei să te răcorești

Dacă vrei să te bucuri de răcoare după arșița ultimelor zile, nimeni nu te împiedică să ieși să te plimbi prin ploaie. Îmbracă-te cât mai lejer și încalță o pereche de sandale, pentru a te bucura din plin de stropii mari de ploaie și pentru a sări în bălți, așa cum făceai în copilărie. O astfel de escapadă în ploaie te umple de energie după un lung șir de zile caniculare, iar faptul că te uzi până la piele va fi o adevărată binecuvântare.

Orice încălțăminte preferi pentru o astfel de zi ploioasă, nu uita să o cureți de fiecare dată când ajungi acasă și să o lași să se usuce natural, pentru a te bucura cât mai mult timp de ea.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.