Ce mai înseamnă să fii femeie în România?

0

Ce mai înseamnă să fii femeie în România azi? Ne folosim de imaginile din mass-media și de pe rețelele de socializare pentru a ști ce înseamnă asta, iar ele contribuie la imaginea femeii pe care noi o avem astăzi. Vedem asta pe un cont de Instagram („femeieînromânia”), care cuprinde întocmai experiențele de care femeile au parte zi de zi, atât în viața profesională, cât și personală.

„Ţi-am scris din milă, nici ciorile nu s-ar uita la tine”, „Unde umbli aşa, cu ţâţele pe afară? Nu ţi-e ruşine?”, „Dacă mă laşi să te pup, nu mai plăteşti cursa”. Toate astea nu sunt nişte glume pe care le auzi din gura prietenilor, ci sunt vorbe care vin din partea bărbaţilor cu care femeile interacţionează zilnic, fie pe stradă, în taxi, în club, în supermarket, în saloanele de înfrumuseţare sau chiar pe Tinder şi pe care Bianca Bârsan le-a pus laolaltă pe contul de Instagram „femeieînromânia.”

Vorbim tot mai des în ultima vreme despre femei care au fost supuse agresiunii verbale, fizice și chiar sexuale. Am ajuns în punctul în care, în fiecare zi, câte o prietenă ni se destăinuie cu privire la faptul că a fost o victimă ale acestor agresiuni, doar că nu a avut curajul și susținerea necesară pentru a spune ceea ce i s-a întâmplat la momentul respectiv. Tocmai asta ne lipsește, susținerea din partea celor din jur și curajul de a acționa imediat.

Ei bine, Bianca Bârsan tocmai asta face, documentează agresiunile şi microagresiunile pe care femeile le suportă zilnic. Pentru că da, noi, femeile, am ajuns să fim zilnic supuse agresiunilor verbale sau fizice prin toate mijloacele posibile. Prin proiectul personal „femeieînromânia” ea le oferă…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.