Ce înseamnă loialitatea într-o relație

0

Loialitatea înseamnă să-ți dorești să petreci cât mai mult timp cu partenerul tău, alături de care să construiești o relație, mai mult decât să ieși cu prietenii într-o seară în care să bei și să flirtezi cu alții. În plus, loialitatea înseamnă să-ți asumi public relația cu partenerul tău, și să nu încerci să o camuflezi față de apropiați într-o relație de amiciție.

Într-o relație, loialitatea înseamnă să poți comunica deschis și onest cu partenerul tău, să-i poți povesti tot ce ți s-a întâmplat peste zi, inclusiv că un coleg de la birou a flirtat cu tine, iar tu l-ai refuzat, spunându-i că nu ești interesată, pentru simplul motiv că „ai o relație”.

Loialitatea înseamnă inclusiv să-ți cunoști atât limitele proprii, cât și pe cele ale partenerului, și să nu le încalci niciodată. De exemplu, nimeni nu te poate opri să ieși în oraș și să petreci timp cu persoane de sex opus, dar dacă ajungi să-ți ascunzi telefonul de partenerul tău, pentru că nu vrei să vadă ce mesaje primești, atunci cu siguranță la mijloc e o problemă de încredere. Cum crezi că s-ar simți partenerul tău dacă ar afla asta?! Pune-te un pic în locul lui (iar pentru un exercițiu mai extins de imaginație, îți recomand filmul „Perfetti sconosciuti” al regizorului italian Paolo Genovesi). Nu cred că îți dorești să-l rănești în felul ăsta.

De aceea, amintește-ți că loialitatea înseamnă, de fapt, să nu-ți rănești partenerul, în nici o circumstanță. Înseamnă să nu acorzi spațiu mental altcuiva, pentru că tu ai deja pe cineva în viața. Mai mult decât atât, înseamnă să te simți pe deplin fericită și satisfăcută la gândul că…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.