Ce facem pentru ochi mai frumosi
Ochii sunt oglinda sufletului si frumusetea lor este foarte importanta pentru oricine. Conturul ochilor este o zona foarte delicata. Iritatiile apar in special vara, din cauza luminii orbitoare a soarelui, care trebuie ecranizata cu creme si cu lentile intunecate, dar si polenul si alergiile afecteaza mucoasele oculare, creand lacrimare si iritare. Clorul din piscina si arsurile solare sunt alti factori ce duc la aparitia ridurilor, a ochilor iritati si a cearcanelor.
In plus, persoanele care lucreaza ore intregi la PC, cele care fumeaza sau care nu dorm suficient, au o probabilitate mult mai mare de a dezvolta riduri, cearcane si efectul de pleoape cazute, in timp. Retetele naturale exista, remediile bunicii sunt celebre si atemporale, iar yoga pentru ochi este o idee noua, la moda si inteligenta. Atentie insa, acestea trebuie aplicate din timp, pentru ca, daca cearcanele sau ridurile se inrautatesc, singurele remedii le veti gasi doar in cabinetul medicului estetician.
Inainte de a apela la blefaroplastie, iata cateva remedii naturale pentru ochi:
– Uleiul de trandafir. Este un estrogen natural, motiv pentru care esenta sa este dedicata femeilor trecute de varsta de 45 de ani. Prin urmare trebuie aplicat intr-un strat subtire, ca un contur al ochilor, seara inainte de culcare. Pentru barbati, uleiul de germeni de grau promoveaza regenerarea pielii perioculare, deoarece este natural bogat in vitamina E.
– Unguentul de galbenele este antiinflamator si calmant, perfect dupa orele petrecute la soare, pentru a evita trezirea cu pleoape umflate sau iritatii.
– Ceaiul. Un remediu al bunicii, un remediu clasic, consta in punerea a doua pungi de ceai (musetel sau orice altceva) pe ochii inchisi si stati intinsa timp de cel putin 10 minute. Plicurile trebuie sa fie scufundate initial in apa rece si apoi asezate direct pe ochi pentru a reduce cearcanele si pentru a va relaxa ochii.
– Yoga pentru ochi. Exista o serie de exercitii utile pentru a mentine ochii frumosi si fara riduri. Programul este simplu si dureaza foarte putin timp. De exemplu, tineti sprancenele intre degetul mare si aratator si masati incet zona. Intre timp, intoarceti-va privirea spre dreapta si spre stanga, in sus si in jos, intotdeauna foarte incet: o rotatie prea rapida a ochilor poate duce la o senzatie de ameteala. Acest exercitiu serveste pentru micro riduri.
Cand insa aceste remedii nu mai sunt de folos, puteti merge la medicul estetician care va va recomanda blefaroplastia. Blefaroplastia, cunoscuta sub denumirea de chirurgie cosmetica a pleoapelor, este o procedura chirurgicala care corecteaza defectele precum pleoapele superioare lasate, pungile de sub ochi si cearcanele adanci si intunecate care fac ochiul sa para obosit, imbatranesc aspectului fetei si, uneori, interfereaza cu vederea. Blefaroplastia consta in indepartarea chirurgicala a excesului de piele si grasime localizate in pleoapele superioare si inferioare (blefaroplastia inferioara si blefaroplastia superioara) si in repozitionarea sprancenei.
Mai exista si blefaroplastia transconjunctivala. Aceasta tehnica consta in indepartarea pungilor adipoase inferioare printr-o incizie conjunctivala interna a pleoapei inferioare prin care este posibila redimensionarea excesului de grasime, fara cicatrici externe ale pielii. Tehnica de blefaroplastie transconjunctivala este indicata persoanelor care au doar exces de grasime, fara a fi nevoie de remodelarea pielii si muschilor.
Insa, inainte de a apela la tehnici chirurgicale, trebuie sa incercam, pe cat posibil, sa ne ingrijim ochii si pielea sensibila din jurul lor, cu metodele naturale ce sunt atat de accesibile.