Ce ar trebui să faci dacă nu știi să gestionezi conflictele într-o relație

0

Știm că este foarte ușor să nu spui încă de la început lucrurilor pe nume din teama că îți poți răni partenerul. Pe termen scurt poate fi o soluție, însă pe termen lung se vor acumula frustrări față de partener, implicit față de relația pe care o aveți.

Foarte mulți oameni au tendința de a avea aceleași concepții și viziuni asupra vieții, chiar și atunci când intră într-o relație. Ceea ce trebuie să știi este faptul că o relație înseamnă mult mai mult și are legătură cu capacitatea nostră de a fi dispuși la compromisuri.

Într-o relație este extrem de importantă conexiunea pe care o ai cu partenerul tău. Dacă ai o conexiune foarte puternică și partenerul te înțelege, atunci cu siguranță puteți trece peste orice conflict. Dar chiar și așa, ne este destul de greu să lăsăm de la noi și să-i dăm dreptate partenerului. Oare de ce? Are legătură cu dorința noastră de a deține în permanență controlul? Realitatea ne dovedește faptul că vrem să fim noi cei care au dreptate în orice privință pentru a ne hrăni orgoliul.

În cazul în care nu știi care ar fi modalitatea ideală prin care să gestionezi conflictele, ar trebui să îți dai seama care este cauza lor și dacă merită să îți investești timpul pentru a le rezolva. Dacă simți că nu are niciun rost să rezolvi acel conflict, atunci în mod cert partenerul nu este potrivit pentru tine. Trebuie să fii conștientă că trebuie să îți investești timpul și energia doar în persoanele care înseamnă ceva pentru tine și cu care poți avea un viitor.

Fiecare dintre noi un suflet pereche, oricât de clișeic ar putea suna. În același timp, și fiecare relație pe care o avem ne dă…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.