Cât de oportun este să iei un credit până la salariu? Analizează-ți cu obiectivitate nevoile financiare

0

Suntem la început de an, iar economiile făcute în decursul anului 2020, pentru cei care au reușit să pună ceva deoparte, au dispărut ca prin minune. Fie ați cheltuit banii cu ocazia sărbătorilor de iarnă, cadouri pentru cei dragi, o escapadă la munte sau pur și simplu pe facturile la utilități care în sezonul rece pur și simplu explodează. Astfel, te poți găsi în situația de a fi prins pe picior greșit de o urgență neprevăzută. Iar faptul că până la ziua de salariu mai e destul de mult te neliniștește și chiar te face să intri în panică. Și totuși nu e cazul să disperi, ci trebuie să analizezi la rece situația, astfel încât să iei decizia cea mai bună pentru tine.

Merită să faci rost de bani cu orice preț?

În primul rând, întoarce problema pe toate părțile și gândește-te dacă acea situație neprevăzută este într-adevăr o urgență financiară. Nu de alta, dar s-ar putea ca sub impulsul unor emoții de moment să încerci să faci rost de bani cu orice preț. Iar aceasta nu reprezintă soluția problemei / problemelor tale, ci mai degrabă o acutizare a acestora. Așadar, elimină din start orice situație care implică o nevoie de bani în scopuri recreative, cum ar fi o excursie neplanificată sau o achiziție care nu e absolut necesară. De asemenea, nu încerca să faci rost de bani prin metode rapide alimentând anumite vicii, cum ar fi pariurile ori jocurile de noroc. S-ar putea să ajungi astfel într-o situație dezastruoasă s-au chiar fără cale de ieșire.

Așadar, abia după ce ai stabilit natura urgenței financiare, te poți gândi și la soluții. Iar una dintre acestea presupune să iei un credit până la salariu. Însă, în funcție de natura urgenței tale, opțiunile pe care le ai mai mult ca sigur exclud o vizită la bancă pentru a face un împrumut rapid. Și aceasta deoarece durează prea mult, iar în plus ai nevoie de tot felul de documente doveditoare, adeverințe de venit, iar dacă mai ai și un alt împrumut în derulare, treburile se complică prea mult. Astfel, situația cea mai la îndemână se poate dovedi un credit nebancar până la salariu.

De unde obții rapid un credit până la salariu

O alternativă la bănci și alte instituții care acordă împrumuturi persoanelor fizice o reprezintă instituțiile financiare nebancare (IFN). Astfel, tocmai de la una sau chiar mai multe astfel de IFN-uri puteți solicita un credit până la salariu, pentru a ieși din impas în cazul unei situații urgente care s-a ivit și v-a prins cu portofelul gol. Iar dacă nu ați mai apelat până acum la astfel de instituții nebancare, vă recomandăm să vă documentați foarte bine înainte. Astfel, găsiți informații relevante despre IFN-urile din România pe site-ul Creditdoctor.ro, dar vă este de folos și creditdoctor.ro, care vă prezintă mai multe variante de împrumut precum și ofertele a cinci dintre astfel de entități nebancare.

Vestea bună e că un astfel de împrumut se obține destul de ușor și rapid, la cele mai multe IFN-uri procedura desfășurându-se exclusiv online. Iar faptul că doriți un credit până la salariu înseamnă că aveți o sursă stabilă de venit, una din condițiile de bază ale IFN-urilor pentru acordarea împrumutului. Însă, sfatul nostru este să „nu vă întindeți mai mult decât plapuma“ și să chibzuiți bine de la cine luați creditul, în funcție de dobânda aplicată, ce alte comisioane mai au, condițiile de rambursare etc. Altfel, vă puteți trezi într-o situație în care să plătiți cât nu face pentru banii împrumutați.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.