Cărțile pe care merită să le citești luna aceasta

0

ANXIETATEA, Scott Stossel, editura Humanitas

Pornind de la propria sa luptă cu anxietatea, Stossel retrasează în această carte o lungă istorie medicală, culturală, filosofică și socială, de la Galen și Hipocrate până în prezent. Explorând ceea ce treptat s-a cristalizat ca anxietate, de la medicina antică până la neuroștiințele și genetica ultimelor decenii, Stossel ne oferă numeroase exemple de bolnavi celebri, precum și o galerie (autoironică și savuroasă) de portrete de familie.

VREMEA VRĂJITOAREI NICIODATĂ, Adina Rosetti, editura Arthur

Sub aparența unui roman de aventuri cu pirați, vrăjitoare și personaje imaginare dintr-un regat magic, primul volum al trilogiei pentru adolescenți Cronicile Domnișoarei Poimâine e, de fapt, o poveste despre ce se întâmplă când te joci cu timpul, despre greșelile făcute din rebeliunea tinereții, despre transformări și iertare, despre emoțiile primei îndrăgostiri.

LUMINA DE VEGHE, Michael Ondaatje, editura Polirom

În perioada tulbure de după cel de-al doilea război mondial, doi adolescenţi londonezi, Nathaniel şi Rachel, rămân să trăiască în casa familiei împreună cu un bărbat vag cunoscut, poreclit Molia, care le va fi tutore. Părinţii pleacă unul după altul în Singapore, în interes de serviciu, sau cel puţin aşa par să stea lucrurile – asta până cînd Rachel descoperă în pivniţa casei cufărul de călătorie al mamei, cu toate hainele frumos aranjate.

O DIMINEAȚĂ DE IUBIRE PURĂ, Yukio Mishima, editura Humanitas Fiction

Iubiri monstruoase sau fără noroc, relații sordide sau de un erotism care transcende tabuurile, personaje care sfidează orice morală și…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.