Camera copilului: Tips & tricks pentru amenajare

0

Indiferent de vârsta pe care o are, este recomandat ca orice copil să aibă propria sa cameră. Astfel, acesta se va învăța să se descurce și singur, va avea intimitate și libertatea de a-și amenaja propriul spațiu după bunul său plac. Bineînțeles, modul în care amenajezi camera copilului tău diferă în funcție de vârsta acestuia. De aceea, camera trebuie să fie amenajată într-un mod practic, ușor de modificat pe parcurs.

Există, totuși, tendința de a investi mai mult decât trebuie atunci când vine vorba de amenajare camera copii.

 

De aceea, alături de echipa de arhitecți de la Fourdesign.ro, ți-am pregătit câteva tips & tricks pentru folosirea spațiului într-un mod cât mai practic. Iată mai jos, recomandările acestora.

 

 

Alegerea mobilierului

Atunci când alegi mobilierul, trebuie să ții cont de modul în care poți delimita încăperea. Indiferent de vârstă, copilul tău are nevoie de un loc de odihnă, un loc de relaxare, un spațiu de studiu și multe spații de depozitare. Acesta poate fi delimitat cu ajutorul dulapurilor, sertarelor și etajerelor. De asemenea, este important să existe un birou spațios, care să reprezinte zona de studiu a copilului tău.

Mai mult decât atât, patul pe care îl alegi trebuie să fie unul spațios și confortabil, fiind cel mai important detaliu al camerei respective. Există nenumărate modele interesante și inovative de paturi, deci nu trebuie să te oprești la patul clasic sau la o canapea extensibilă.

 

 

Asigurarea confortului

 

Fiind una dintre cele mai mari priorități ale tale, copilul tău trebuie să aibă parte de o atmosferă cât se poate de confortabilă și să se simtă în siguranță. Camera sa reprezintă locul în care acesta crește, se dezvoltă, învață și crează. De aceea, modul în care este amenajată încăperea contează în mod deosebit pentru cum se va simți acesta în acest spațiu.

  • Raluca Pavel, fondator FourDesign

Alege încăperea luminoasă, spațioasă și decoreaz-o în funcție de vârstă și de preferință. Dacă este la vârsta la care poate lua singur decizii și știe ce îi place, încearcă să iei aceste decizii împreună cu el, ajungând astfel la un punct comun care îmbină utilul cu plăcutul.

 

Folosirea spațiului

Mai mult ca sigur, camera copilului tău va fi cea care se va schimba cel mai mult dintre toate încăperile casei tale. Acesta este într-o continuă schimbare, lucru care se observă prin modul în care camera sa este amenajată. Până în momentul în care acesta își descoperă stilul și își conturează personalitatea, chiar și după, vor exista nenumărate modificări în camera sa.

Astfel, alege o mobilă care are culori neutre, nu foarte copilărești, pentru a nu deveni stânjenitor pentru un viitor adolescent. Mai mult decât atât, alege un mobilier care poate fi mutat cu ușurință, fără să aibă un loc fix sau să fie greu de așezat în altă parte. Mai mult ca sigur o să existe o perioadă în care copilul tău își va exprima admirația pentru anumite trupe muzicale, pentru filme sau pentru orice alt subiect, ceea ce îl va face să lipească postere, poze, calendare și alte astfel de accesorii pe pereții camerei sale. Dă-i ocazia să se exprime cât mai liber, camera sa fiind primul și cel mai important loc pentru acesta.

  • Raluca Pavel, fondator FourDesign

 

Camera copilului tău va fi în continuă schimbare, pentru că acesta trece prin mai multe etape, crește, se dezvoltă și își conturează personalitatea. Astfel, un designer de interior va ști care sunt atât nevoile copilului tău de acum, cât și cele din viitor, când va crește. Poți afla foarte multe despre propriul copil atunci când îi vezi camera, așa că oferă-i spațiul necesar pentru a se exprima după bunul său plac.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.