Beneficiile apei termale asupra pielii

0

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman. Principalul rol al acesteia este de a crea o barieră în calea virusurilor şi bacteriilor. Are atribuție senzorială, trimiţând semnale către creier. Totodată este și organul care ajută în procesul de detoxifiere. Pe lângă aceste funcții, extrem de importante, are și impact estetic. De aceea ne dorim ca pielea noastră să fie mereu luminoasă şi frumoasă.

În contextul în care factorii poluanţii acţionează agresiv la nivelul pielii este important să acordăm maximum de atenție întreținerii acesteia și produselor de îngrijire incluse în rutina zilnică. Și alți factori influențează sănătatea pielii. Dieta, hidratarea, vârsta, obiceiurile zilnice, stilul de viață și odihna au impact major asupra ei.

Apa termală este un produs de îngrijire a pielii cu efecte benefice dovedite prin numeroase studii. Se găseşte la îndemâna oricui și are popularitate crescută, așa că în rândurile următoare vom descoperi câteva dintre efectele minunate ale acesteia.

Întreţinerea sănătăţii pielii – o preocupare din toate timpurile

Interesul omenirii pentru aspectul  şi  frumuseţea pielii s-a manifestat din cele mai îndepărtate timpuri. Plantele, animalele şi elementele naturii s-au constituit întotdeauna în resurse foarte importante în ceea ce priveşte întreţinerea şi chiar tratarea pielii. Oamenii au descoperit efectele benefice ale elementelor pur naturale și le-au folosit în stare brută sau în diferite amestecuri cu efecte benefice pentru piele.  Apa termala este o resursă naturală care şi-a demonstrat din cele mai vechi timpului eficiența asupra pielii. Este bogată în compuşi valoroşi şi susține sănătatea acestui organ, de aceea este frecvent utilizată, în formă pură sau ca ingredient de bază pentru produsele cosmetice.

Apa termală ingredient cheie pentru un ten perfect hidratat

Un ten neîngrijit va tinde să devină tern şi palid, să-şi manifeste oboseala şi îmbătrânirea precoce. Din acest motiv, o rutină de îngrijire şi întreţinere a tenului se impune în cazul fiecăruia dintre noi. Tenul trebuie curăţat şi demachiat, atât dimineaţa, cât şi seara. Aplicarea măştilor şi produselor de gomaj este recomandată cel puţin săptămânal, iar cremele hidratante de zi şi noapte nu trebuie să lipsească. Apa termală este esenţială în tonifierea tenului, în recăpătarea luminozităţii şi în hidratare. Mineralele pe care le are în compoziție au proprietatea de a hidrata celulele dermice, de ceea stratul exterior capătă luminozitate aparte.

Curăță eficient pielea și ajută la fixarea machiajului

Apa termală curață eficient pielea. Faţă de alte produse de îngrijire care usucă, aceasta permite îndepărtarea impurităţilor, a murdăriei, a urmelor de machiaj şi a celulelor moarte fără a lăsa senzaţie de piele care se strânge. Tenul îngrijit cu apă termală are o elasticitate aparte, iar riscul de suprainfectare a porilor este minimizat.  Pe lângă o curăţare riguroasă aplicarea apei termale va ajuta şi la fixarea machiajului conferind strălucire.

Are efect calmant şi antiinflamator  – grăbește vindecarea leziunilor cutanate

Acneea, dermatita atopică, alergiile cutanate, diferite afecțiuni ale pielii mai mult sau mai puţin severe, pot conduce la apariţia problemelor la nivelul pielii de pe faţă, gât, decolteu şi nu numai. Apa termală reprezintă un mix impresionant de elemente naturale, printre care magneziu, calciu, zinc, cupru, siliciu, seleniu, potasiu şi calciu. Acest complex de minerale şi oligoelemente deţine importante proprietăţi antiinflamatorii şi antibacteriene, susţinând diminuarea efectelor negative pe care afecţiunile specifice pielii le pot avea. Aplicarea apei termale va diminua iritaţiile şi reacţiile alergice cutanate, va limita erupţiile acneice, va spori exfolierea şi refacerea celulară.

Încetinește procesul de îmbătrânire

Apa termală aduce pielii elemente care vor ajuta în lupta cu efectele acţiunii radicalilor liberi, va susţine cicatrizarea şi vindecarea ranilor, va preveni inflamaţiile, va reduce ridurile şi va contribui la o hidratare normală, benefică şi sănătoasă.

Apa termală reduce efectele arsurilor solare

Apa termală diminuează aspectul porilor dilataţi. Totodată ajută la calmarea zonelor iritate şi roşii cauzate de expunerea neprotejată la soare. Compoziţia apei termale susține reducerea senzaţiei de disconfort datorată arsurilor solare.

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile apei termale confirmate prin cercetări amănunţite, însă nu sunt singurele. Produsul acţionează profund îmbunătăţind elasticitatea ţesuturilor. Are acţiune antioxidantă ajutând la neutralizarea radicalilor liberi și are efecte revigorante. Includerea acesteia în rutina zilnică nu este doar benefică, dar şi reconfortantă. Senzaţia plăcută pe care o lasă în urma utilizării este apreciată deopotrivă de copii şi adulţi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.