Aspecte esențiale de care să ții cont când alegi un aparat foto

0

Ești pasionat de fotografie și vrei să-ți poți duce hobby-ul la următorul nivel? Îți câștigi pâinea fiind fotograf la evenimente? Vrei pur și simplu să investești într-un aparat foto care să te ajute să creezi amintiri extraordinare de familie sau alături de prieteni? Dacă răspunsul la cel puțin o întrebare de mai sus a fost „da”, înseamnă că ai ajuns unde trebuie. În acest articol ți-am pregătit cele mai importante criterii după care îți poți alege un aparat foto pe măsura nevoilor sau pretențiilor tale. Citește în continuare cum ar trebui să decurgă filtrarea ofertelor online de aparate foto

În funcție de buget

Oricât am vrea să fugim de acest subiect, bugetul alocat pentru anumite cumpărături ne poate limita, uneori, opțiunile. Este și cazul unei investiții într-un aparat foto, care, să fim serioși, nu este una de ignorat. O cameră foto performantă poate însemna un efort pentru buzunarul tău, așa că nu trece peste acest prin pas important în etapa găsirii unui aparat ideal pentru tine. Desigur, dacă nevoia unui update la camera pe care o folosești deja este necesară, poți apela la ajutorul unei cumpărături în rate, pentru a te bucura cât mai curând de produsul dorit, fără a da iama în fondul de economii. În acest fel, cheltuiala va fi mai ușor de suportat. 

În funcție de destinația aparatului foto

E foarte important să decizi pentru ce anume vei folosi camera foto la care visezi. Îi găsești utilizarea în cadrul excursiilor pe care urmează să le faci, pentru a avea parte de cele mai frumoase suveniruri – pozele? Atunci optează pentru o cameră compactă, pe care o poți pune cu ușurință în bagajul de mână și pe care o vei putea lua peste tot, fără efort. Un astfel de aparat este și Sony WX500, foarte ușor de manevrat, cu o optică excelentă și un ecran rabatabil pentru selfiuri simpatice. Dacă exigențele tale sunt ceva mai mari de atât, te poți orienta către un RX100 de la Sony sau un G9X Mark II de la Canon.

Un compromis între portabilitate și performanță îl reprezintă aparatele foto mirrorless, care îți vor permite și schimbarea obiectivelor, în funcție de exigențele tale. Ca sfat din partea specialiștilor, e bine să știi că e mai importantă calitatea unui obiectiv interschimbabil decât cea a aparatului în sine. Cu alte cuvinte, poți scoate poze mult mai bune investind în camere foto nu atât de performante, dar refuzând să faci rabat de la calitatea obiectivelor. Poți încerca variantele mirrorless de la Sony, un A6000, sau de la Panasonic, un DC-GX800.

În funcție de capacitatea camerei foto

Dacă ești pasionat de fotografie, probabil știi deja că aparatele foto digitale nu au memorie internă, ceea ce înseamnă că pentru fiecare sesiune de poze pe care o faci vei avea nevoie de un card de memorie. Cu cât aparatul este mai performant, cu atât și cardul va trebui să fie mai încăpător și să aibă o rată de citire și de scriere mai mare. 

De asemenea, nu trebuie să uiți că aparatul foto va avea nevoie de multe accesorii foarte utile în diverse situații, precum geantă, huse, folii de protecție sau trepiede, așa că e indicat să pui în balanță toate aceste detalii pentru a ști care dintre camerele foto ți se potrivește cel mai bine. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.