Asortarea genții cu ținuta: 5 greșeli frecvente

0

Gențile sunt accesorii nelipsite din garderoba femeilor, însă, atunci când vine vorba de asortarea lor cu restul ținutei, provocările încep să apară instant. Deși cea mai simplă metodă este aceea de a asorta geanta cu pantofii, există o mulțime de greșeli, pe care doamnele și domnișoarele încă le fac, în materie de styling. Așa că iată care sunt aceste greșeli și cum pot fi acestea corectate, astfel încât asortarea genții cu restul ținutei să fie una impecabilă.

Alegi geanta nepotrivită la evenimente

De multe ori, atunci când participi la o petrecere formală există riscul de a alege geanta nepotrivită. Chiar dacă întreaga ținută este impecabilă, geanta poate ruina cu totul aspectul rafinat al unui outfit. Când vorbim despre o petrecere formală, cum ar fi o nuntă, o gală sau un dineu, este esențial să îți asortezi perfect accesoriile cu restul ținutei. Iar pentru astfel de evenimente, singura geantă pe care o poți alege este cea de tip Clutch. La o ținută formală sau elegantă ar trebui să eviți gențile supradimensionate, sau pe cele cu lanțuri, ținte sau imprimeuri excentrice. 

În schimb, în cazul unei ținute casual, de zi cu zi, poți alege genți moderne, oversized, cu imprimeuri sau curele metalice. De asemenea, în cazul unei ținute sofisticate cu multe culori, poți încerca să asortezi geanta cu pantofii, pentru a crea un echilibru vizual.

Geanta nu se potrivește cu imprimeul ținutei

Atunci când alegi să porți o ținută cu imprimeuri vesele, este necesar ca geanta pe care o porți să se asorteze cu una dintre culorile incluse în imprimeu. De exemplu, dacă alegi o ținută animal print, poți opta pentru o geantă neagră sau maro. De asemenea, poți apela la un alt truc, alegând o geantă de piele de calitate, care să aibă mai multe nuanțe. Astfel o vei putea asorta mult mai ușor cu mai multe perechi de pantofi.

Alegi genți în culori excentrice

Cea mai simplă metodă de a-ți asorta geanta cu restul ținutei este aceea de a opta pentru nuanțe neutre. Astfel, nu vei avea nicio problemă în a găsi geanta potrivită pentru outfitul ales. O geantă neagră sau nude se va potrivit întotdeauna cu o pereche de botine negre sau cu o pereche de stiletto nude. În plus, gențile în culori clasice se asortează ușor cu aproape orice ținută, spre deosebire de cele în culori neon sau în nuanțe extravagante.

Porți o geantă nude cu o ținută monocromă

Dacă îți place să îți asortezi hainele și accesoriile după culori, atunci trebuie să te asiguri că ținuta ta are o armonie cromatică. Așa că dacă optezi pentru o ținută monocromă, în alb și negru, atunci încălțămintea și geanta ar trebui să aibă aceleași nuanțe. Iar dacă vrei să ieși din anonimat, evită gențile nude, pentru că nu vor oferi deloc strălucire ținutei tale. Dimpotrivă, poți să vii cu o pată de culoare. De exemplu, poți asorta o geantă portocalie cu pantofi negri, sau o geantă albastră, cu un outfit de un alb imaculat.

Asortezi geanta de vară cu încălțămintea de iarnă

Una dintre cele mai frecvente greșeli de styling este asortarea genților de vară cu încălțămintea de iarnă și invers. O geantă de paie nu se va potrivi niciodată cu o pereche de cizme, și nici o poșetă cu blăniță nu va fi o alegere inspirată pentru o pereche de sandale. În plus, există o regulă clară pe care ar trebui să o respectăm mereu: pantofii și gențile sunt accesorii care ar trebui asortate în funcție de eveniment. Tocmai de aceea există atâtea modele de pantofi și genți pentru nuntă, birou, plimbare, plajă, etc. Pentru a te bucura de un look inedit este important să îți asortezi accesoriile, astfel încât să fie în același stil.

 

Așadar, dacă vei respecta sfaturile pe care ți le-am oferit, nu vei avea cum să greșești în alegerea genților potrivite. Chiar dacă ai în garderobă anumite poșete de damă pe care nu le-ai mai purtat de mult, nu ar trebui să renunți la ele. Poți încerca să le integrezi în anumite ținute, fiind atentă la detalii, dar și la recomandările din articol.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.