Antica Gelateria del Corso – O călătorie prin lumea înghețatei artizanale
Când vine vorba despre deserturi de vară, primul tău gând este la o cupă perfectă de gelato. Cu textură cremoasă, gust fabulos și o lume întreagă de ingrediente proaspete.
Așa cum am ai degustat prima dată la Roma, sau în acel city-break în Taormina, ori admirând peisajele din Cinque Terre. Ar fi ideal să ai un astfel de desert mai des, chiar la tine acasă, nu-i așa? Chiar se poate! Gelato Antica Gelateria del Corso este la câteva click-uri distanță!
Istoria Antica Gelateria del Corso
Antica Gelateria del Corso este un brand cu tradiție, ce-i încântă pe iubitorii de gelato de peste 120 de ani. Locația inițială, extrem de elegantă, deschisă în Piața Garibaldi, din Parma, atrăgea toată lumea bună. Pe lângă cea mai bună poziție din oraș, cafeneaua mai avea ceva special – cel mai bun desert, realizat din ingrediente 100% naturale, după o metodă originală de preparare și amestecare. Secretele de producție se păstrează și astăzi, aromele Antica Gelateria del Corso fiind acum disponibile pasionaților de gelato din întreaga lume, inclusiv din România.
De la arome clasice, cum ar fi ciocolată și vanilie, până la gusturi speciale, precum mentă cu ciocolată sau lămâie de Sicilia, Antica Gelateria del Corso oferă o gamă largă de arome naturale, inclusiv sortimente potrivite pentru copii sau pentru regimuri alimentare speciale. Una dintre cele mai populare arome este fisticul, realizat folosind doar cele mai bun fistic sicilian. Un alt favorit este stracciatella, un sortiment cremos de gelato de vanilie cu fulgi mari de ciocolată.
Ingredientele ce stau la baza rețetelor Antica Gelateria del Corso sunt de cea mai bună calitate, fiind înregistrate IGP. Spre exemplu, sortimentul de vanilie conține Vanilie de Madagascar, fisticul este colectat exclusiv din Sicilia, înghețata cu ciocolată este creată cu cea mai fină ciocolată Perugina, în timp ce sortimentul de cafea folosește cele mai bune boabe Arabica și Robusta.
Cele mai bune deserturi cu înghețată
Deși gelato este delicios în sine, poate fi folosit și în combinații inedite (și super gustoase) cu alte preparate preferate – clătite, biscuiți, waffles sau chiar cafea. Un desert clasic italian este affogato al caffè, care este o lingură de gelato de vanilie înecat într-un shot de espresso. Un alt clasic este spumone, care este un desert de înghețată artizanală stratificat, făcut cu diferite arome de gelato, nuci și frișcă. Dacă n-ai răbdare pentru deserturi elaborate, adaugă o lingură de înghețată de vanilie peste o clătită caldă și presară fistic proaspăt măcinat.
Deliciul multor generații, Antica Gelateria del Corso se va transforma rapid și în brandul preferat al familiei tale. Ai atât de multe arome delicioase și atât de puține zile de vară, încât e cazul să te grăbești dacă vrei să le testezi pe toate!