Alergare în parc: 6 accesorii de care ai nevoie

0

Dacă vrei să faci mișcare, dar nu ai timp să mergi la sală în fiecare săptămână, poți încerca să ieși la alergat în parc, atunci când îți permite programul. Însă, pentru a te bucura de rezultate și pentru a te simți confortabil la jogging, este important să ai un echipament de calitate. Așa că îți venim în ajutor și îți recomandăm câteva accesorii de care ai nevoie pentru alergare, și care sigur te vor motiva să faci mai mult sport.

Pantofi de alergare

Atunci când alergi ai nevoie de o pereche bună și confortabilă de pantofi sport pentru alergare. Picioarele depun extrem de mult efort, așa că este recomandat să porți o încălțăminte special creată pentru jogging. Optează pentru o pereche de pantofi sport de calitate, care să ți se potrivească perfect, fără să te strângă. Iar dacă vei alerga în parc, pe suprafețe dure precum betonul sau asfaltul, ar trebui să alegi niște adidași cu talpa suficient de groasă și rezistentă pentru a absorbi impactul cu aceste suprafețe. Acum găsești o mulțime de modele de adidași din piele pentru bărbați, dar și pentru femei, pe Asortie.ro, așa că poți căuta acolo o pereche potrivită.

Șosete pentru alergare

Nu ar fi recomandat să alergi fără șosete, deoarece acest lucru ar putea fi foarte inconfortabil, iar picioarele tale se vor încălzi și vor transpira imediat. Așa că cel mai bine ar fi să îți cumperi câteva seturi de șosete pentru alergare, care sunt prevăzute cu amortizare suplimentară și absorb mult mai bine umiditatea din pantofi.

Îmbrăcăminte pentru alergare

Când ieși la alergat în parc este important să ții cont de condițiile meteo și de temperatură. Așa că în zilele călduroase poți opta pentru un tricou din bumbac, lejer, sau pentru unul din poliester, care se usucă mult mai repede și este mai respirabil decât un tricou din bumbac. Iar pentru partea de jos a corpului, poți alege o pereche de pantaloni scurți special concepuți pentru jogging. În schimb, pentru perioadele mai răcoroase, poți alege un hanorac sau o jachetă waterproof și o pereche de pantaloni lungi, fabricați din materiale sintetice, care să înlăture umezeala de la nivelul pielii, și să permită circulația aerului. Atunci când ai nevoie de mobilitate, este important ca materialul să se întindă și să ofere suport gambelor.

Un smartwatch

Dacă ești o fire competitivă și vrei să ții evidența eforturilor tale, poți folosi un smartwatch atunci când alergi. Cu ajutorul unui asemenea device îți poți calcula distanțele și îți poți organiza mai bine traseele pe care dorești să le parcurgi în parc. Un smartwatch te va ajuta să îți monitorizezi mult mai ușor progresul, iar rezultatele sigur te vor motiva să alergi și mai mult. 

O șapcă 

Atunci când alergi ar fi recomandat să porți o șapcă, deoarece aceasta îți va fi de mare folos pentru a te proteja de soare. Iar în timpul sezonului rece, vei avea nevoie de un fes călduros, care să te protejeze de frig, dar și de intemperii. 

Ochelari de soare

Pe lângă șapcă, un alt aliat împotriva razelor UV sunt ochelarii de soare. Atunci când alergi, este important să ai o bună vizibilitate, iar dacă soarele este prea puternic, s-ar putea să nu te poți concentra foarte bine. Cel mai bine ar fi să alegi o pereche de ochelari de soare sport, special concepuți pentru mișcare. Aceștia sunt mai flexibili, iar majoritatea modelelor se mulează în zona din jurul ochilor, protejându-ți vederea atât de razele solare, cât și de vântul puternic.

 

Așadar, acestea sunt accesoriile de bază de care ai nevoie dacă îți dorești să ieși la alergat în parc. Dacă vrei să te bucuri de confort atunci când faci sport, ar fi bine să investești într-un echipament de calitate, care să te protejeze de soare și intemperii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.