Alegerea corecta a înălțimii topperului: de ce este importantă

0

Din dorința de a ne bucura de mai mult confort, uneori alegem varianta unui topper pe care să îl așezăm deasupra saltelei. Un topper este o soluție ideală pentru a te bucura de un pat odihnitor, dar și de o susținere cât mai bună a coloanei și a zonei cervicale. Află din acest material de ce este important să alegi corect înălțimea unui topper și cum te poate ajuta acesta să te bucuri de mai mult confort. 

Ce este un topper? 

Un topper este un strat dispus pe o saltea, similar saltelei în sine, dar care poate prelungi durata de viață a acesteia. Topperele se pot alege în funcție de dimensiunea saltele tale importantă în cazul acestor produse fiind de fapt înălțimea. Astfel, dacă ai o saltea pentru două persoane, atunci poți alege un topper de 160×200 de diferite înălțimi pe care îl poți dispune pe suprafața saltelei pentru a o proteja și pentru a-i prelungi durata de viață. 

De ce este importantă alegerea corectă a înălțimii topperului?

Ca și în cazul saltelei, topperul necesită o alegere corectă din două puncte de vedere. Pe de o parte avem dimensiunile, lungime și lățime, care să se potrivească saltelei și cadrului de pat, iar pe de altă parte avem înălțimea, care sporește confortul utilizării zonei de dormit.

Topperul este diferit de o husă obișnuită, iar înălțimea acestuia este exact ceea ce diferențiază cele două produse. Spre deosebire de o simplă husă, care are rol de acoperire, topperul oferă o grosime substanțială,care ajută la distribuirea eficientă a greutății corporale.

Pe lângă aceste lucruri, înălțimea topperului mai este utilă și din următoarele puncte de vedere:

Topperul permite dispunerea eficientă a greutății

Atunci când dormi este foarte important ca greutatea ta să fie preluată în mod corect de către saltea și topper. O poziție care nu este confortabilă poate conduce în timp la probleme reale de sănătate ce implică dureri la nivelul coloanei, lombar și cervical sau dureri de picioare și cap. În plus nu te poți odihni suficient și eficient iar acest lucru se vede în starea ta din fiecare zi.

Greutatea distribuită în mod corect pe topper înseamnă că tu te simți confortabil, iar coloana ta urmează o poziție ergonomică, fără puncte de presiune localizate care să se transforme în potențiale zone dureroase.

Topperul amortizează mișcările

Atunci când partenerul tău se mișcă în pat uneori poți simți aceste mișcări. Topperul poate amortiza aceste lucrări și te poate ajuta să te bucuri de un somn neîntrerupt. Acest lucru înseamnă un plus de odihnă, pe care corpul îl asimilează din plin.

Topperul poate schimba tipul saltelei

Chiar dacă ai ales o saltea cu fermitate mare, dar vrei să te bucuri de o saltea moale sau chiar dacă ai ales o fermitate medie, dar vrei să dormi ca în puf, topperul te ajută să te bucuri de acest confort.

Pentru că topperul este separat de saltea, vei vedea că cele două produse lucrează independent. Astfel, topperul îți va oferi de fapt stratul final, de ale cărui caracteristici să te poți bucura în voie. 

 

Așadar, topperul este una dintre cele mai bune alegeri pe care le poți face pentru tine și pentru zona ta de dormit. Alege topperul în funcție de nivelul de fermitate, de confortul dorit și desigur de înălțime, deoarece această caracteristică este cea definitorie pentru întreg ansamblul. Nu uita să fii atent la materialele din care este realizat topperul și de dimensiunile necesare, în conformitate cu nevoile saltele tale. 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.