Agenda pentru luna ianuarie 2020

0

09Teatrul Național București, 19.00Ultima Vez/Wim Vandekeybus – TRACES. Nu e pentru prima dată la București, de această dată, prezența ei se datorează festivalului Europalia. Wim Vandekeybus este un experimentalist recunoscut și nu oricum, ci, la superlativ. Mișcare, meditație, explorare. Dans contemporan e prea puțin, instalație umană – nu este de-ajuns, creațiile lui sunt călătorii prin ceea ce a însemnat limbajul corpului, dintotdeauna, cea mai veche formă de artă. Spectacolul prezent explorează „urmele” naturii. Memoria naturii din noi. Să spunem că, Wim a fost inspirat de pădurile noastre virgine care adăpostesc sălbăticiuni atât de variate, unele unice în Europa. Acesta este și motivul pentru care vor fi scene ce ni se vor părea familiare.

09,10Ateneul Român, 19.00Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu”, dirijor Daisuke Soga. Pentru cine vrea să înceapă anul cu Rahmaninov va fi răsfățat cu două lucrări superbe. Tânărul pianist Alexander Krichel este solistul „Rapsodiei pe o temă de Paganini, op.43″, iar în partea a II-a, vom avea parte de monumentala lucrare vocal-simfonică, op 35- „Clopotele”, inspirată de poemul lui E.A. Poe „The Bells”. Alerta: III. Variațiuni 19-24, Op43

14, 21Ateneul Român, 19.00 – Tinere talente în recital. Primul recital va fi susținut de IMD Duoo, pianista Daria Tudor și violoncelistul Constantin Borodin iar al II-lea va avea protagonistă, o și mai tânără pianistă, pe Kira Frolu. Două ocazii care pentru unii pot însemna reîntâlniri, pentru alții descoperiri. Pentru cei din a doua categorie am un sfat: nu ratați! Alerta: Frédéric Chopin – Studiu op. 25, nr….

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.