9 semne subtile ale abuzului emoțional

0

Probabil ai auzit de multe ori vehiculat acel sfat care spune că trebuie să-ți urmezi intuția. Eu zic că merită luat în seamă, mai ales când vine vorba de relații. Chiar dacă ești genul de persoană rațională, dacă simți că există un ghem de emoții conflictuale față de partenerul tău, nu le ignora! Dacă intuiția îți spune că ceva nu este în regulă, atunci poate că merită să-i acorzi atenție!

Știi genul acela de situație, în care pe de-o parte partenerul tău este deosebit de charismatic, dar pe de altă parte te și învinovățește pentru tot ce nu merge bine între voi, în timp ce tu îți pui la îndoială sănătatea mintală.

Pentru că abuzul emoțional nu este mereu ușor de identificat, iar formele pe care le ia pot părea la începutul unei relații gesturi extrem de flatante. Poate că partenerul tău te-a inundat cu un val de atenție la începutul relației, pentru ca mai apoi să dispară și să reapară, fără nici un motiv. Poate că acest personaj fermecător ți-a zugrăvit un viitor împreună, în cuvinte romantice și imagini convingătoare, doar că nimic din toate astea nu s-a mai întâmplat. Uneori, semnele timpurii ale unui abuz emoțional sunt greu de diferențiat față de entuziasmul inerent unei relații aflate la începuturile ei. De aceea, am alcătuit pentru tine o listă cu 9 semne subtile prin care se manifestă abuzul emoțional, semne la care merită să fii atentă:

1. Farmecul excesiv și comportamentul flatant: Acesta este modul prin care un abuzator te seduce și îți câștigă încrederea, înainte de a începe să te abuzeze.

2. Tratamentul tăcerii: Această strategie funcționează pentru a te menține într-un permanent suspans în legătură cu ce urmează să se…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.